NCRV

Man bijt hond

'Hoej-geit' in Schinveld als afsluiting van carnaval

Woensdag 17 februari
18.50 uur, Nederland 2

In het Limburgse dorpje Schinveld wordt carnaval sinds 1960 afgesloten met een merkwaardige ceremonie rondom hun âHoej-geitâ. Liefhebbers uit de hele regio komen speciaal langs voor deze grensoverschrijdende ceremonie. Het NCRV-programma Man bijt hond was er deze keer ook bij.

In de rubriek âVerslaggever te huurâ heeft iemand een idee voor een tv-programma in de aanbieding: âBij ons in de wcâ. Volgens hem is het interessant om bij mensen aan te bellen en te vragen wat ze zoal op de wc hebben meegemaakt.

In de docusoap âMandy, op eigen benenâ is Mandy op haar werk. Ze vertelt dat het soms best lastig is als je een beperking hebt. Zo kan ze bijvoorbeeld nooit een kind krijgen. âMaar jaâ, zegt Mandy, âik kan er ook niet voor zorgen. Als een baby blijft huilen, zou ik daar ook niet tegen kunnen.â

De lijn Steenoven - Gaarkeuken komt langs het Overijsselse Rouveen. Daar woont een man in een caravan op de boerderij van zân ouders. Zijn grote hobbyâs zijn vogels spotten en slootje springen, een soort fierljeppen zonder stok. Hij doet altijd mee aan de Agrarische Zomerspelen, met onderdelen als slootje rennen en hooi laden op de wagen.