Gemeente Haarlem


Realisatieovereenkomst nieuwbouwplan Raamsingel - Tempeliersstraat en Kenamju, Haarlem

Woensdag 17 februari 2010, 11.00 uur ondertekenen wethouder Jan Nieuwenburg, Cor van der Geest (Judoschool Kenamju) en Martijn van de Poll (directeur HBB Groep - Huib Bakker Bouw) een overeenkomst voor het nieuwbouwplan locatie Raamsingel - Tempeliersstraat. Dit nieuwbouwplan voorziet in een sportschool voor Kenamju, 43 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Topjudo blijft in Haarlem
Het college van B en W is zeer enthousiast is over het behouden van Kenamju voor de (binnen)stad. Bovendien wordt de kwaliteit van de Tempeliersstraat verder opgewaardeerd.

Cor van der Geest: "Ik ben heel blij dat er in overleg met de gemeente en HBB een gedegen plan tot stand is gekomen. Mede door de betrokkenheid van mijn adviseur Gerard Vleut hebben wij deze complexe opgave tot een mooi resultaat kunnen brengen.Hierdoor blijven het wedstrijd topjudo en karate, maar ook de andere activiteiten waar we zo bekend om zijn in Haarlem, voor de toekomst behouden. Het bestuur van de stichting topjudo Kenamju is ook zeer verheugd. Mijn beide zonen Dennis en Elco en die geweldige groep van trainers en medewerkers kunnen hierdoor de toekomst met veel blijdschap tegemoet zien."

In het ontwerp is gezocht naar een passende verdichting van het gebied met een aansluiting op de omliggende bebouwing. "Het is een complexe binnenstedelijke bouwopgave; veel verschillende partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling. Deze locatie sluit daardoor zeer goed aan op onze bedrijfsvisie. Wij zijn zeer verheugd dat wij deze locatie - waar diverse partijen in het verleden hebben getracht tot een planvorming te komen - nu eindelijk in samenwerking met de gemeente Haarlem tot een definitieve uitwerking kunnen gaan brengen. Uiteraard zijn wij ontzettend trots dat wij Kenamju in ons plan hebben kunnen onderbrengen en daarmee een heel belangrijke topsport - internationaal judo - voor Haarlem kunnen behouden ", aldus Martijn van de Poll - directie HBB Groep.

Haarlem en topsport
In Haarlem kan iedereen die dat wil lekker sporten. De gemeente Haarlem gelooft in de positieve kracht van sport. Je wordt er gezonder van en je leert op een goede manier met elkaar omgaan. Daarom werkt Haarlem aan goede sportaccommodaties en sportverenigingen. Haarlem doet dat niet alleen, maar samen met organisaties die zich inzetten voor sport, gezondheid en welzijn. Haarlem is een goede plek voor topsporters, maar ook voor alle andere mensen die van sporten houden. Voor klein en groot, jong en oud: in Haarlem hoort sport erbij!




Gemeente Haarlem