Gemeente Zwolle

Integratieraad lanceert website kleurrijk Zwolle

De Integratieraad nodigt Zwollenaren uit voor een feestelijke bijeenkomst waarbij de website www.kleurrijkzwolle.nl onthuld wordt, dé online ontmoetingsplaats voor Zwollenaren met verschillende culturele achtergronden. De lancering vindt plaats op woensdag 17 februari om 16.00 uur in Poppodium Hedon aan de Burgemeester Drijbersingel 7 in Zwolle. U kunt zich gratis aanmelden via mail@kleurrijkzwolle.nl.

De onthulling

Tijdens een officieel moment onthult wethouder van cultuur en intergratie Hennie Kenkhuis de nieuwe website. Ook is er een spetterend optreden van de Zwolse multiculturele band PaLé (Pájaros Lejanos). PaLé is een nieuwe verrassende band opgezet door Flamencogitarist Errol Pawiroredjo met als basis flamenco, waarbij ook invloeden vanuit het Midden-Oosten duidelijk hoorbaar zijn.

Website kleurrijk Zwolle

U wilt wel in contact komen met uw buren, maar u weet niet hoe? Op www.kleurrijkzwolle.nl staan activiteiten waar u met uw buurvrouw naar toe kunt. Op een makkelijke en ongedwongen manier leert u iets van elkaars cultuur. En waarom is het zo druk in het buurthuis? Wat is er te doen? Nieuwsgierig? De drempel om naar binnen te stappen wordt kleiner via www.kleurrijkzwolle.nl.

Er gebeurt veel in Zwolle, maar dat is niet altijd even zichtbaar. De Integratieraad brengt daarin verandering met de website www.kleurrijkzwolle.nl. De website www.kleurrijkzwolle.nl is dé online ontmoetingsplaats voor Zwollenaren met verschillende culturele achtergronden die een activiteit willen bezoeken en met elkaar in gesprek willen raken.

U houdt van Kleurrijk Shoppen. Kleine winkeltjes, gevuld met producten uit verre landen, waar het ook nog eens heerlijk ruikt. U wilt dat lekkere gerecht klaarmaken. Maar daarvoor wilt u eerst een kookworkshop volgen en waar vindt u de Chinese of Turkse toko in Zwolle? U vindt het op de website www.kleurrijkzwolle.nl.

De Integratieraad

Zwolle is een kleurrijke stad. Een stad waarin mensen met verschillende achtergronden samenleven. Iedere wijk heeft een eigen kracht en charme. Veel verenigingen en stichtingen organiseren activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De Integratieraad adviseert het college van burgemeester en wethouders over inburgering- en integratiebeleid. Daarnaast is de integratieraad er ook voor de Zwolse inwoners. Een van de doelstellingen is dat alle Zwollenaren meedoen in de Zwolse samenleving. Op die manier wordt onderlinge openheid bevorderd. De website gaat dan ook een bijdrage leveren in de onderlinge saamhorigheid.

* www.kleurrijkzwolle.nl

* www.integratieraadzwolle.nl