NOVA

17-02-2010

Haalt het kabinet het eind van de week?
De PvdA heeft vandaag definitief het verzoek van de NAVO, een jaar langer met militairen in Uruzgan actief te blijven, afgewezen. Ook wil de PvdA dat de ministerraad vrijdag dat verzoek officieel afwijst. Maar volgens premier Balkenende liggen er nog opties op tafel die zorgvuldig bekeken moeten worden. En daarmee staan de beide partijen lijnrecht tegenover elkaar.

Oyunuzu bana verin
'Stem op mij', in het Turks, op een affiche voor de gemeenteraadsverkiezingen. Sommigen vinden dat dat in het Nederlands moet. Zoals bijvoorbeeld de PvdA in Rotterdam, die zijn eigen Turkse affiches in deel-gemeente Delfshaven snel liet verwijderen toen de media erachter kwamen.

Maar hoe erg is het; een verkiezingsposter in het Turks, Marokkaans, Arabisch, Spaans of nog een andere taal, als het daardoor lukt meer allochtonen te laten stemmen?

Moordenaars Hamasleider Mossad-agenten?
Op 20 januari werd Hamasleider Mahmoud al-Mabhouh in zijn hotelkamer in Dubai vermoord door een doodseskader. Tien mannen en een vrouw, reizend op valse paspoorten uit Europese landen, voerden de moord uit. Kwade tongen beweren dat de agenten in dienst zijn van de Israëlische geheime dienst, de Mossad.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)