Ingezonden persbericht


"Die Antwoord" deze week MTV Must see en TMF Superclip

De hele wereld is in korte tijd in de ban geraakt van de Zuid-Afrikaanse internetsensatie Die Antwoord. Het trio valt op door hun bijzondere sound en bizarre video's. Hun video 'Beat Boy' is deze week TMF Superclip. Die Antwoord 's 'Enter the Ninja' is gebombardeerd tot MTV Must See. Met de hierbij behorende 60 plays per kanaal loopt Nederland voorop in Europa met deze nieuwste Rap Rave sensatie.

Die Antwoord bestaat uit Waddy Jones, die zichzelf de 'zef rap-rave master' Ninja noemt, zangeres Yo-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek. Katy Perry is al fan van Die Antwoord en twitterde een deel van de songtekst van het nummer 'Enter The Ninja'. Ook Limp Bizkit frontman Fred Durst gooide een tweet eruit: "@DieAntwoord I fucking LOVE your music, vibe, and chemistry. Take them by the fucking neck and choke'm down! Die Antwoord! Raw!! Werd!!"

"Met de komst van Die Antwoord lijkt een keerpunt in de muziek een feit. De anti helden zijn de nieuwe Helden," aldus MTV/ TMF's musicsoldier Kross. "Ik ben blij dat we weer 's wat uit Zuid Afrika horen! Na Wes en Mory Kante bleef het verdacht lang stil. De Lady Gaga van de underground heeft zich hiermee op de kaart gezet. In een week tijd kun je jezelf als artiest wereldwijd in de spotlight zetten. Die Antwoord taking over the interweb & Faster then the speed of light!"