Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Museum Het Rembrandthuis

17 februari 2010

Ruud Nederveen voorzitter Raad van Toezicht van Museum Het Rembrandthuis

Ruud Nederveen, burgemeester van Bloemendaal, is onlangs benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum Het Rembrandthuis. Hij volgt in die hoedanigheid Frank de Grave op.

Ruud Nederveen (1956) was eerder directeur van het DOD, brancheorganisatie voor de dans, en was tevens gemeenteraadslid in Amsterdam. Hij heeft een ruime belangstelling voor de kunsten. Ruud Nederveen studeerde beeldhouwen en choreografie, theologie, en later ook rechten. Hij werkte als freelance choreograaf en had 12 jaar een adviesbureau voor kunsten, financiën en beleid. Hij vervulde een scala aan bestuurlijke functies in de cultuur en de politiek, waaronder Voorzitter van de Adviesraad van de Amsterdamse theaterschool.

Nederveen heeft er zin in: 'Het is bepaald eervol en uitdagend om samen met de Raad van Toezicht en de staf van het museum mee zorg te dragen voor de verdere ontwikkeling van Museum Het Rembrandthuis. Het Rembrandthuis maakt nu een dynamische periode door: er hangt voor langere tijd een schilderij van Rembrandt zelf in de vaste opstelling en er zijn plannen om in het oude huis een sterkere beleving te bewerkstelligen, als de plek waar leven en werk van de meester zich hebben afgespeeld. Met de Hermitage om de hoek en de verwachte heropening van meerdere musea in de toekomst zijn er volop kansen voor het Rembrandthuis om nog meer op de kaart te komen en bij te dragen aan Amsterdam als culturele reisbestemming. Vanuit deze nieuwe rol zet ik mij daar graag voor in'Ingezonden persbericht