Gemeente Cromstrijen


Hollandse Delta verstuurt aanslagen waterschapsbelasting

17-02-2010

Het regionale belastingkantoor SVHW in Klaaswaal verzendt deze maand 470.000 van de 600.000 aanslagen waterschapsbelasting voor Hollandse Delta. Jarenlang heeft Hollandse Delta de tariefstijgingen beperkt door het inzetten van eigen reserves. Dit is niet langer mogelijk, omdat het waterschap steeds meer nieuwe taken heeft gekregen, zoals een deel van het grondwaterbeheer en de muskusrattenbestrijding. De waterschapsbelastingen vallen daarom hoger uit dan vorig jaar.

Een huishouden met 2 kinderen met een koopwoning (WOZ-waarde: 200.000 euro) betaalt dit jaar 326 euro. Dat is 15 euro meer dan in 2009. Veilig wonen en de zuivering van het afvalwater uit toilet, douche, vaatwasser en wasmachine kost dit huishouden 89 eurocent per dag. Ook boeren en bedrijven betalen dit jaar meer waterschapsbelasting. Een eigenaar van een landbouw- of veeteeltbedrijf van 60 hectare 7.010 euro waterschapslasten. Dit is 572 euro meer dan vorig jaar. De komende jaren wil Hollandse Delta een verdere stijging tot een minimum beperken. Daarom heeft het waterschapsbestuur besloten om voortaan alleen projecten uit te voeren die tot zijn kerntaken behoren, prioriteit hebben en belangrijk zijn voor de omgeving. Tot de kerntaken behoren: afvalwaterzuivering, de zorg voor waterkwaliteit, voldoende water, het houden van 'droge voeten', het beheer en onderhoud van waterschapswegen en -fietspaden.

Inwoners van Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Dirksland, Goedereede, Rozenburg en de gemeenten in de Hoeksche Waard ontvangen alle waterschapsbelastingen in één keer. Inwoners van de overige gemeenten binnen het werkgebied van Hollandse Delta ontvangen de aanslag in 2 gedeeltes: een deel in februari en de rest in mei.

Betalen
De betalingstermijn van de waterschapsbelasting is 3 maanden. Binnen deze periode is gespreid betalen mogelijk, bijvoorbeeld in drie maandelijkse termijnen. Het totaalbedrag moet betaald zijn voor de vervaldatum op het aanslagbiljet. Met vragen over uw aanslag kunt u terecht bij het belastingloket op de website: www.svhw.nl of bellen met: 0800 - 0200873, 0800 - 0200873