Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 17 februari 2010

Kunstuitleen Vleuterweide bestaat 1 jaar!
Nieuwe leden ontvangen een gratis paraplu
Een jaar geleden, op 1 februari 2009, werd de nieuwe kunstuitleenvestiging, Vleuterweide, geopend in de nieuwe Bibliotheek op de Cultuurcampus in Vleuterweide. Op een prominente plek, direct bij binnenkomst van de Bibliotheek, worden ruim 150 kunstwerken van de kunstuitleen gepresenteerd. Bovendien hangen er werken verspreid over de bibliotheek en op het informatieplein is een klein podium met een permanente tentoonstelling van beeldhouwwerken. Alles is te leen. Kunstuitleenmedewerkster, Ilse Knook, werkt er sinds de opening met veel plezier en helpt bezoekers graag met het selecteren van een aansprekend kunstwerk. Maar ook de bibliotheekmedewerkers staan voor de bezoekers klaar!

Een week geleden heeft Kunstuitleen Vleuterweide haar 100ste lid verwelkomd! En de doelstelling is om nog meer mensen kennis te laten maken met beeldende kunst. Speciaal voor mensen die nu lid worden, geeft Kunstuitleen Vleuterweide daarom een paraplu cadeau (deze actie loopt t/m 6 maart).

Kunstuitleen Vleuterweide biedt een ruime keuze aan kunstwerken, die speciaal geselecteerd zijn voor de overwegend jonge, moderne bewoners van deze wijk. Het is een ideale manier om kale muren op een kostenbewuste manier kleur te geven. De waarde van de kunstwerken varieert van E 500 tot E 10,000, maar ongeacht de waarde kost een jaarabonnement slechts E 54,- en een tweede abonnement slechts E27,-. Door te lenen kan men echt experimenteren met verschillende kunststijlen. Er mag namelijk zo vaak gewisseld worden als gewenst. Bevalt een kunstwerk niet, dan kan het gewoon omgeruild worden.

Indien men niet direct uit het aanwezige assortiment een aansprekend kunstwerk kan vinden, is het mogelijk om via de digitale catalogus op een van de computers ter plaatse of thuis het gehele assortiment (12.000 kunstwerken) te bekijken en eventueel te reserveren. Men kan dan zoeken op kleur, formaat, stijl of techniek. Het gereserveerde kunstwerk wordt dan naar Kunstuitleen Vleuterweide gebracht en de lener krijgt daarover automatisch bericht.

Speciaal voor kinderen zijn er ook unieke kunstwerken te leen. Voor slechts E15,- kunnen zij een echt kunstwerk uitkiezen voor op hun kamer. De intentie is om deze collectie komend jaar verder uit te breiden.

Kunstuitleen Vleuterweide, Burchtpoort 16 (in de bibliotheek), 3452 MD Vleuten T. 030 - 286 19 85, E. vleuterweide@kunstuitleenutrecht.nl, Gratis parkeren. Openingstijden: maandag / dinsdag 14.00 - 18.00 uur, woensdag 10.00 - 18.00 uur* donderdag 14.00 - 18.00 uur*, vrijdag 14.00 - 20.00 uur, zaterdag 12.00 - 17.00 uur*
* Kunstuitleenmedewerker aanwezig
-----------------------------------