Ingezonden persbericht

LP PRESENTATIE GREYLINE IN VERA, GRONINGEN OP 19 FEBRUARI 2009

De Gronings/Friese stoner/metal band GREYLINE presenteert op vrijdag 19 februari haar nieuwe LP Behind The Masquerade in Vera, Groningen. Naast GREYLINE zullen verder de Nederlandse bands Anaphylactic Shock, Dr Doom en Heavy Lord spelen. Om acht uur gaan de deuren open, half negen speelt de eerste band. De entree is gratis. Dit belooft een uitermate heavy avond te worden.

GREYLINE speelde op de afgelopen editie van Eurosonic en deed dit twee jaar geleden ook al eens. In datzelfde jaar werd de finale van de Grote Prijs van Nederland bereikt en speelde het viertal Neerlands grootste metalfestival Waldrock. Verder tourde de band meerdere malen door Europa.

GREYLINE heeft er bewust voor gekozen om Behind The Masquerade op vinyl uit te brengen. 'Vinyl klinkt warm, je hebt een mooie grote hoes in je handen en het ritueel van de naald voorzichtig op de groef zetten en dan genieten van een album, heeft iets magisch', zegt GREYLINE-zanger Jabe Faber. De oplage van 500 elpee's is bedoeld voor mensen die iets ­­extra's willen naast alleen een digitaal album, want het album is vanaf 19 februari helemaal gratis te downloaden op www.greyonline.nl.

Behind The Masquerade is gemixt door de Amerikaanse producer Phillip Cope, die al eerder Red Album van Baroness (Relapse 2009) produceerde en eveneens producer en guitarist/vocalist is van stoner/sludge-formatie Kylesa. De stevige mastering is gedaan door Scott Hull (Visceral Sound). Hull speelt in Agoraphobic Nosebleed en heeft veel albums van cultmetal-label Relapse Records gemasterd. De stijl die GREYLINE speelt valt te omschrijven als een mix tussen Mastodon, Poison The Well en Neurosis. De meeste nummers zijn compact en rock georiënteerd en een aantal nummers is sleepend en dramatisch.

De drie andere bands die deze avond spelen draagt GREYLINE een warm hart toe:

Anaphylactic Shock uit Tilburg zal de avond openen. Ze spelen muziek het midden houdt tussen acts als Disfear, Pentagram, en High On Fire.

Als het publiek nog niet wakker is, zijn ze dat na DrDoom zeker. Deze uit Zwolle, Groningen en Friesland afkomstige grindband blaast de grindcore-scene letterlijk en figuurlijk nieuw leven in met invloeden van legenden als Carcass, Nasum en Rotten Sound. Heavy Lord uit Hellevoetsluis sluit de avond af. Deze doomformatie laat zich vooral inspireren door doom uit de jaren negentig, denk aan Cathedral en Sleep.

Speciaal voor deze avond heeft GREYLINE een aantrekkelijke aanbieding. De LP, een gloednieuw shirt en een cd-versie van het album (niet verkrijgbaar in de winkel), gaan samen voor 15 euro over de toonbank. De LP los kost tien euro.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht