Gemeente Westvoorne


Afronding aanleg riolering in het buitengebied van Westvoorne

Op 19 februari 2010 om 15.00 uur plaatsen aan de Molendijk/Valweg in Oostvoorne wethouder Van Lith en heemraad Van Hulst een injectiegemaal. Met deze officiële handeling wordt het mogelijk om de laatste ongezuiverde lozingen aan te sluiten op de rioolwaterzuivering.

Westvoorne werkt aan water Â

Het project is onderdeel van âWestvoorne werkt aan waterâ, waarbij ongezuiverde lozingen worden opgeheven door de aanleg van een rioolstelsel. Vóór 1983 loosden woningen en bedrijven buiten de bebouwde kom het afvalwater via een septic tank rechtstreeks op het oppervlaktewater of in de grond. Door deze lozingen ontstonden er problemen met de kwaliteit van het water. Vanaf 1983 wordt in fasen riolering aangelegd. Dit jaar wordt een deel van de woningen en de glastuinbouw nabij Tinte aangesloten op deze riolering. Het gaat hierbij om ruim 50 woningen en glastuinbouwbedrijven. De afvoer van het afvalwater gaat via een injectiegemaal met een aansluiting op de transportleiding van Rockanje naar de zuivering in Oostvoorne.

In de tweede helft van 2010 zal de daadwerkelijke ingebruikname van het gemaal met het rioleringssysteem plaatsvinden.

Â

Feiten en cijfers

Om het afvalwater vanuit het buitengebied af te voeren heeft de gemeente na realisatie in totaal 648 gemalen, 113 km drukleidingen en 15,3 km riolering aangelegd. Het waterschap Hollandse Delta is, als waterkwaliteitsbeheerder, nauw betrokken bij dit project. Het project wordt mogelijk gemaakt door het waterschap Hollandse Delta en de gemeente Westvoorne.

Â