Gemeente de Waard


Informatieavond Langerak-Zuid en Woonleefhart

Langerak en Nieuwpoort krijgen aan de zuidzijde een nieuwe uitbreidingswijk. Ten zuiden van de Tiendweg komt een woonwijk met ruim 300 woningen, Langerak-Zuid. Tussen Langerak en Nieuwpoort komt naast de Vijverhof een nieuw centrumgebied, het Woonleefhart.

Wij willen u over de plannen informeren en graag uw mening horen.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Door het stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons uit Rotterdam zijn voor beide gebieden plannen gemaakt. De hoofdopzet van deze plannen is tijdens de informatieavond op 19 februari 2009 getoond. Rond die tijd is ook een globaal bestemmingsplan opgesteld. In het bestemmingsplan staat wat wel en wat niet gebouwd mag worden. Met ingang van deze maand wordt onderzocht of Lek en Waard Wonen een groot gedeelte van het Woonleefhart kan realiseren. Hiervoor is afgelopen maandag tussen gemeente en Lek en Waard Wonen een intentieovereenkomst getekend.

Hoe komen Langerak Zuid en het Woonleefhart eruit te zien?

Inmiddels zijn de plannen na februari vorig jaar verder uitgewerkt. Langerak-Zuid wordt een prachtig open woongebied met veel water. Het Woonleefhart wordt een centrale plek tussen Langerak, Nieuwpoort en de nieuwe woonwijk Langerak-Zuid. Het krijgt een vestingachtig uiterlijk.

In het Woonleefhart komen woonappartementen, enkele winkels, een supermarkt (de Spar die momenteel is gevestigd in de Schoolstraat), een Brede School, een nieuwe sportzaal en een korfbalveld. Ook Talani krijgt er een nieuw onderkomen. De tennisvereniging wordt verplaatst naar het buitendijkse gebied naast het zwembad van Groot Ammers.

Wanneer moet het klaar zijn?

Het nieuwe tenniscomplex moet begin 2011 klaar zijn.

Het is de bedoeling om in 2011 met het Woonleefhart te beginnen. Het eerste gedeelte moet eind 2012 gereed zijn. Langerak-Zuid start eind 2014.

De komende informatieavond willen we u over de plannen informeren en uw mening horen. Vervolgens wordt bekeken of uw inbreng in de plannen passen, zodat Langerak Zuid en het Woonleefhart nóg beter en mooier worden. U bent daarom van harte welkom op donderdag 25 februari in het Arsenaal in Nieuwpoort.

Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Het programma begint om 19:45 uur en eindigt uiterlijk om 22:00 uur.