GroenLinks

GroenLinks-wethouders bezoeken samen met Femke Halsema onderwijsinstellingen


* groenwerkt

* onderwijs

GroenLinks-wethouders bezoeken samen met Femke Halsema onderwijsinstellingen

Vrijdag 19 februari bezoekt Femke Halsema Twente en Hengelo. Aan het begin van de middag zal ze een bezoek brengen aan Enschede om aandacht te besteden aan de acties tegen de luchthaven en de klimaatmaatregelen waarmee Enschede voorop loopt. Later die middag gaat Halsema naar Hengelo, waar ze, samen met GroenLinks wethouder Janneke Oude Alink, deel neemt aan een onderwijsdebat op de PABO Edith Stein.

Femke Halema en GroenLinks-wethouder Jelmer van der Zee bezoeken de wijk Roombeek in Enschede.
Na een wandeling door de wijk waarin de verhalen van de wijk en de bewoners verteld worden, is er om 12:30 uur een Lunch-ontmoeting in Museumrestaurant Het Rozendaal. In een informele setting wordt er gesproken met bewoners, creatieve ondernemers, kunstenaars en belangstellenden.
Hoofdthema's zijn de kansen die duurzaam en innovatief omgaan met bouwen en herinrichten bieden, en de betekenis van creatief ondernemen voor wijk, stad en land. Roombeek is voor GroenLinks hét voorbeeld dat Groen Werkt: op een `groene' manier ecologie en ondernemen aan elkaar koppelen. De manier waarop de wederopbouw van de wijk tot stand is gekomen is inmiddels voor veel gemeentes een voorbeeld voor burger-participatie.
Halsema overhandigt het eerste exemplaar van het manifest 'Groen Werkt, de kracht van de stad'. Dit manifest bevat tien concrete voorbeelden van GroenLinks-wethouders die de afgelopen vier jaar gewerkt hebben aan stedelijke oplossingen voor economie, klimaat en onderwijs.
Femke Halsema vervolgt haar bezoek aan Enschede en Hengelo met een bijeenkomst op de Universiteit Twente. Daar zal ze in gesprek gaan met tegenstanders van de luchthaven Twente. GroenLinks is fel gekant tegen heropening van vliegveld Twente. Die heropening zou de klimaatcrisis verergeren en is op overspannen economische verwachtingen gebaseerd. Volgens GroenLinks moeten we groene, duurzame plannen uitvoeren, die echt werk opleveren om de economische crisis te bestrijden. Aan het eind van haar bezoek neemt Halsema deel aan een Onderwijsdebat in Hengelo. Mensen die zich bij het onderwijs betrokken voelen, zowel docenten, bestuurders als leerlingen, uit de regio zijn hierbij van harte uitgenodigd.
18 februari 2010 11:54