Gemeente Voorschoten

en persoonlijker

Begraafplaats Rosenburgh mooier en persoonlijker

Wethouder van Dunne bij begraafplaats Een mooie nieuwe aula, zuilen voor urnen, een plattegrond, een herdenkingsmonument en meer mogelijkheden op het asverstrooiveld. De gemeente Voorschoten knapt begraafplaats Rosenburgh op en komt hiermee tegemoet aan de wensen van nabestaanden en bezoekers. Nabestaanden kunnen de urn met de as van hun overleden dierbare in een mooie zuil plaatsen. Ook het veld waar de as verstrooid kan worden, wordt persoonlijker gemaakt. De verbouwing van de aula is in volle gang. Bij de ingang de begraafplaats is een plattegrond geplaatst, waarop duidelijk is aangegeven waar de verschillende velden liggen. Bij het verzamelgraf is een mooi herdenkingsmonument geplaatst.

"We komen met deze aanpassingen tegemoet aan de wensen van nabestaanden en bezoekers. Ook als de overledene is gecremeerd kunnen de nabestaanden nu een mooie plek bezoeken, bloemen plaatsen of de urn in een mooie zuil laten plaatsen. De aanpassingen maken de begraafplaats mooier en persoonlijker," aldus wethouder Bruno van Dunné.

Op de begraafplaats is een herdenkingsmonument geplaatst voor de overledenen van wie de graven in 2009 geruimd zijn. Hierop zijn de namen van alle overledenen genoemd. Het monument is geplaatst op het verzamelgraf.

Op de begraafplaats is een plein ingericht met zuilen voor urnen. Nabestaanden krijgen hiermee de mogelijkheid om de urn op een mooie plaats neer te zetten met een gedenkplaatje voor de overledene. De as van de overledenen kan ook worden verstrooid op een speciaal hiervoor ingericht veldje op de begraafplaats. Op dit veldje komen bankjes, een tafel waarin de nabestaanden bloemen kunnen plaatsen en een monument voor naamplaatjes van de overledenen.

* 19 februari 2010