Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 februari 2010

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 27-jarige man uit Almelo heeft donderdag 18 februari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenoot. (2010015048)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietsster gewond na aanrijding

Wierden

Een 53-jarige vrouw uit Almelo raakte donderdag 18 februari gewond na een aanrijding met een automobiliste.

Donderdagmiddag 18 februari omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Burgemeester J.C. van de Bergplein in Wierden. Een 53-jarige vrouw fietste op de Burgemeester J.C. van de Bergplein, komende uit de richting van Almelo. Over de Violierstraat reed een 43-jarige automobiliste uit Hoge Hexel, komende uit de richting van de Wingerd. Vermoedelijk zagen de 53-jarige fietsster en de 43-jarige automobiliste elkaar over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. De fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2010015043)

Winkelboef aangehouden
Enschede
Een 41-jarige man uit Enschede werd donderdagavond 18 februari aangehouden, omdat hij diverse T-shirts had gestolen uit een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Een oplettende medewerker zag de man diverse T-shirts stelen en hield de man aan. De 41-jarige winkelboef werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010015119)

Man aangehouden na vernielingen Hengelo
Een 33-jarige man uit Hengelo werd donderdagavond 18 februari aangehouden, omdat hij omstreeks 18.00 uur onder invloed van vermoedelijk drugs en alcohol, een ruit van een portiek aan de Wethouder Kampstraat had vernield. Ook gooide de man diverse goederen van het balkon naar beneden. De 33-jarige is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. (2010015120)

Man negeert huisverbod
Enschede
Een 46-jarige man uit Enschede werd donderdag 18 februari omstreeks 17.00 uur aangehouden. De man had nadat hem een huisverbod was opgelegd, de woning weer bezocht. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Hij zal worden voorgeleid bij Justitie. (2010015071)

Met 1,56 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 34-jarige automobilist uit Almelo raakte donderdag 18 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmiddag 18 februari omstreeks 15.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Rosa Luxemburgstraat in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 34-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,56 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010015075)

Verdachte aangehouden voor inbraak Hengelo
Een 26-jarige man uit Hengelo werd donderdag 18 februari aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Willemstraat in Hengelo tussen 15 februari en woensdag 17 februari. De inbraak werd op woensdag 17 februari ontdekt door de bewoners. De politie startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon een 26-jarige man als verdachte worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010014641)

Dorstige winkelboef aangehouden Enschede
Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagavond 18 februari aangehouden, omdat hij diverse blikken met alcoholische drank had gestolen uit een winkel aan de Gronausestraat in Enschede. Een oplettende medewerker zag de man diverse blikken drank stelen en hield de man aan. De 39-jarige winkelboef werd direct overgedragen aan de politie. De man is een veelpleger en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010014958)

Fietsster gewond na aanrijding Goor
Een 44-jarige fietsster uit Ambt Delden raakte donderdag 18 februari gewond na een aanrijding met een automobilist.

Donderdagmorgen 18 februari omstreeks 09.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zomerweg in Goor. Een 27-jarige automobilist uit Hengelo kwam met zijn auto van de N737 en wilde linksaf de Zomerweg op rijden. Hierbij zag de automobilist een van links komende 44-jarige fietsster uit Ambt Delden over het hoofd, die op de Zomerweg fietste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 44-jarige fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010014896)