Politie Zaanstreek-waterland

De politie maakt einde aan gijzeling Zaandam (update)

Zaandam, 19-02-2010 o De politie heeft vrijdagmorgen een 21-jarige man, waarvan de woonplaats nog onbekend is, aangehouden omdat hij een 21-jarige Zaandammer had gegijzeld.

Rond tien voor half één ziet de machinist van een trein een gewapende man op het perron van Station Kogerveld in Zaandam. De machinist laat direct de politie bellen.
De politie komt ter plaatse en treft een man in de trein aan. De agenten zien dat de hij gewapend is en trekken zich omwille van de veiligheid van de passagiers terug. De verdachte gijzelt een passagier en verlaat samen met hem lopend het station. De politie volgt de mannen op veilige afstand. Uiteindelijk gaan ze lopend de snelweg A7 op.
Onderhandelaars van de politie proberen contact te maken met de verdachte. Als dat niet lukt, houdt een Arrestatie Team de man aan op het kruispunt van de A7/A8. De verdachte is bij zijn aanhouding door een politiekogel gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe het met hem is. De gegijzelde maakt het naar omstandigheden goed, wel is hem slachtofferhulp aangeboden. Over het motief van de verdachte is nog niets bekend De snelwegen A7 en A8 zijn afgesloten geweest voor het sporenonderzoek. Zoals gebruikelijk bij schietincidenten is de rijksrercherche een onderzoek gestart.