Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 19-02-2010

Openstaande boete niet betalen: mee naar bureau

MAARSSEN Een 57-jarige man uit Uithoorn is op donderdag 18 februari aangehouden omdat hij een openstaande boete niet kon betalen.

Agenten reden rond 07.45 uur over de Anselmusstraat richting Hoofdweg toen zij geen voorrang kregen van een taxi, bestuurd door de 57-jarige. De man werd langs de kant gezet. Bij het controleren van zijn gegevens bleek de man nog een boete te hebben openstaan. Bij niet-betalen zou dat een celstraf van vier dagen opleveren. Toen de man uit Uithoorn niet kon betalen, werd hij aangehouden en overgebracht naar de politiebureau.

Aanrijding

WOERDEN Een scooterrijder en een fietser zijn op donderdag 18 februari met elkaar in botsing gekomen, waarbij zij allebei zijn gevallen.

Beiden kwamen rond 17.45 uur uit de richting van de Cattenbroekerdijk en reden richting van Veldwijk. De fietser, een 16-jarige jongen uit Kockengen, wilde in de bocht aan het einde van de Steinhagenseweg linksaf slaan, maar gaf daarbij met zijn hand geen richting aan. De 16 jarige scooterrijder uit De Meern wilde rechtdoor en kon niet meer op tijd remmen toen hij zag dat de 16-jarige fietser linksaf sloeg. Een botsing was het gevolg. Behalve wat schaafwonden kwamen beiden er nagenoeg zonder kleerscheuren vanaf. De scooter raakte behoorlijk beschadigd, de fiets hield aan het voorval geen noemenswaardige schade over.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 18 februari op de Provinciale weg ter hoogte van Vinkeveen tijdens een radarcontrole de snelheid van een groot aantal voertuigen gecontroleerd.

In totaal werd de snelheid gemeten van 838 voertuigen. Binnenkort kunnen 69 bestuurders een acceptgirokaart op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h. De maximum snelheid op dat traject is 80 km/h.