Provincie Utrecht

Provincie Utrecht sluit cultuurarrangementen met Houten en Soest

19-2-2010 -

Op vrijdag 19 februari 2010 sluit gedeputeerde Anneke Raven cultuurarrangementen met wethouder Jan Koudijs van de gemeente Houten en wethouder Teun Middelkoop van de gemeente Soest. In 2009 heeft de provincie al met 13 gemeenten arrangementen gesloten.

Met de gemeente Houten legt de provincie afspraken vast op de volgende thema's: Vrede van Utrecht/Culturele Hoofdstad, Utrechtse Schatkamer, cultuureducatie, cultuurparticipatie, bibliotheekbeleid, cultuurhistorie, museumbeleid, archiefbeleid, archeologie en monumenten.

De provincie Utrecht en de gemeente Soest maken afspraken over: Vrede van Utrecht/Culturele Hoofdstad, Utrechtse Schatkamer, cultuurparticipatie, cultuureducatie, podiumkunsten, bibliotheekbeleid, archiefbeleid, archeologie en monumenten. Daarnaast worden specifieke afspraken vastgelegd over Vliegbasis Soesterberg (maximaal vier shelters zullen ingericht worden voor creatief of cultureel gebruik) en de Amersfoortseweg (aandacht voor het monumentale karakter van de weg).

Gedeputeerde Anneke Raven: `Ik ben blij dat wij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nog met twee gemeenten afspraken hebben kunnen vastleggen. We willen de ingezette samenwerking met de gemeenten uit de afgelopen periode graag voortzetten en versterken. Samen zorgen gemeenten en de provincie ervoor dat het culturele aanbod in de provincie Utrecht nog beter en veelzijdiger wordt.'

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030 - 258 3118