Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 19-02-2010

Politie arresteert tweetal voor inbraak in bedrijf

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur op het
Stuivesantplein twee Tilburgers van 17 en 18 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de
Vendeliersstraat. Beiden zijn in belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Een oplettende getuige meldde gisteravond dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een tapijtenzaak aan de Vendeliersstraat. De politie stelde een onderzoek in en trof op het pand braakschade aan. Beide verdachten waren op dat moment niet meer aanwezig. Op het Stuivesantplein troffen agenten het tweetal aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Eén van de mannen had een breekijzer bij zich. Nadat ze te horen kregen dat ze aangehouden waren, trachtte één van hen te vluchten. Het lukte agenten dit te voorkomen door hem naar de grond te werken.

Dronken automobilist botst tegen auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.45 uur op een
parkeerplaats aan de Hilvarenbeekseweg een 60-jarige automobilist uit Riel aangehouden. De man, die een personenauto bestuurde was tijdens het verrichten van een bijzondere manoeuvre tegen een andere auto gebotst. De politie werd geïnformeerd die van hem een blaastest afnam. De uitslag was positief waarop hij aangehouden werd voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 600 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten.

Politie pakt man op na mishandeling stadsgenoot en vriendin

TILBURG - De politie heeft gisteren op het NS-Plein een 45-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zijn 38-jarige vriendin en een 25-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. Op de Heuvelring kreeg de verdachte woorden met een vriend van zijn vriendin. De woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij de verdachte de man meerdere keren tegen het hoofd schopte. Na de mishandeling volgde de verdachte zijn vriendin die wegliep richting het NS-Plein. Ook zij werd mishandeld.

Politie houdt tweede verdachte aan in zaak overval kledingzaak

TILBURG - De politie heeft gisteren een 23-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een kledingwinkel in de Hasseltstraat van 04 februari jl. Onder bedreiging van een mes werd bij de overval geld afhandig gemaakt. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Eerder, op 15 februari jl. werd een 27-jarige Tilburger aangehouden voor
betrokkenheid.

Op 04 februari pleegde een man een overval op een winkel aan de Hasselstraat. Hij kwam omstreeks 18.15 uur de winkel binnen en bedreigde de medewerker met een mes. Hij heeft een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. Na de overval vluchtte hij weg in de richting van het Wilhelminapark. De politie stelde na de melding een
uitgebreid technisch en tactisch onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van beide verdachte. De Officier van Justitie verleende toestemming tot de aanhouding buiten heterdaad.

Echtgenoot mishandelt vrouw

TILBURG - De politie heeft gisteren een 31-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 02 februari jl. zijn
31-jarige partner te hebben mishandeld en bedreigd. De Officier van Justitie verleende toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen op 02 februari jl. in de avonduren een woordenwisseling in de woning. Tijdens het conflict sloeg de man haar meerdere keren in het gezicht. Na de mishandeling vluchtte de vrouw naar de eerste verdieping van de woning. De
verdachte volgde haar en drukte in de slaapkamer een dekbed op haar gezicht waardoor ze in ademnood raakte. Het lukte de vrouw de woning te ontvluchten en alarm te slaan. Agenten troffen het slachtoffer aan en stelden een onderzoek in de woning in waar ze op dat moment de verdachte niet meer aantroffen.

Politie treft tijdens verkeerscontrole 35 kilo hennep aan

TILBURG - Tijdens een verkeerscontrole gisterochtend op de
Stokhasseltlaan, troffen agenten in een personenauto, die bestuurd werd door een 45-jarige Tilburger, 35 kilo hennep aan. De man is aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld. De hennep is in beslag genomen.

Tijdens een verkeerscontrole controleerden agenten gisterochtend rond 10.30 uur een personenauto die bestuurd werd door de 45-jarige man. Tijdens het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke henneplucht. Op de achterbank van de auto stond een sporttas.
Onderzoek wees uit de tas voorzien was van een sealbag met daarin 5 kilo hennep. Tijdens het vervolgonderzoek trof de politie in de kofferbak van de auto in diverse sporttassen 6 sealbags, allen voorzien van vijf kilo hennep aan.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 10.30 uur op de
Besterdring een dronken 22-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 620 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De Tilburger was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens het verhoor verklaarde hij die ochtend ongeveer 6 halve liters bier gedronken te hebben. De man mocht na verhoor, voorzien van een rijverbod van 9 uren vertrekken.

Politie onderzoekt inbraak in winkels

TILBURG - Twee winkels op het Paletplein werden vannacht het doelwit van inbrekers. De politie ontving rond 03.30 uur diverse
inbraakmeldingen afkomstig vanuit het winkelcentrum aan het
Paletplein. Ter plaatse zagen de agenten dat een raam van de
toegangsdeur tot het centrum aan de Umberstraat vernield was. Bij zowel een opticien als een (brom)fietszaak bleek te zijn ingebroken. De toegang tot beide panden verschaften de daders door ramen in te gooien. De buit bestond onder andere uit een geldbedrag.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 19-02-2010 11:17 | © Regio Midden en West Brabant |