Vermiste winnaar meldt zich bij Lotto

19/02/2010 11:54

De Lotto

Vandaag heeft de winnaar van de Lottoprijs van 200.000 euro zich alsnog gemeld bij De Lotto. De organisatie van Lotto stuurde afgelopen woensdag een bericht uit op zoek te zijn naar de winnaar die bij de trekking van de Euro Loterij van Lotto op 30 januari de eerste prijs van 200.000 euro heeft gewonnen. Het winnende lot met de getallen 4-7-9-2-9-6 werd op zaterdag 30 januari gekocht bij Primera De Koning aan de Damlaan 22 in Leidschendam. De winnaar heeft zich vanmorgen alsnog gemeld bij De Lotto in Rijswijk en geeft aan anoniem te willen blijven.

De winnaar gaf aan De Lotto te kennen dat hij af en toe Lotto speelt en vaak zijn loten niet controleert. "Mijn vrouw las gisteravond in AD Haagsche Courant dat er een Lotto winnaar gezocht werd. Ze vroeg meteen aan mij of ik nog Lotto-Loten had. Ik moest even nadenken en ben gaan zoeken. En inderdaad, ik vond nog een tweetal Lotto-Loten van de trekking van 30 januari. We vonden het heel onwerkelijk toen we zagen dat de nummers klopte! Ik moet er nog steeds aan wennen, maar ben ontzettend blij met het prijzengeld," aldus de gelukkige winnaar.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 13 februari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 18,5 miljoen euro, op dit moment de hoogste jackpot van Nederland. De eerste prijs van de Euro Loterij is aanstaande zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.