Gemeente Zwolle

Ondertekening convenant Zwolse Spoorzone

De provincie tekent voor een investeringbijdrage van 6,5 miljoen euro. Daarnaast lichten gedeputeerde Job Klaasen, wethouder Janco Cnossen (Verkeer) en Gerrit Piek (projectwethouder Spoorzone) het belang toe van het convenant voor de Spoorzone. De bijdrage van de provincie is bedoeld voor een aantal concrete onderdelen van de ontwikkeling van de Spoorzone.

De Zwolse Spoorzone, een gebied van in totaal zo'n 1500 hectare rondom het station, biedt grote kansen voor wonen, werken, recreëren en winkelen. Middelpunt van de ontwikkeling is het station, dat de komende jaren nog meer dan nu een rol krijgt als platform voor hoogwaardig openbaar vervoer. Zo komt er met de Hanzelijn een snellere verbinding naar de Randstad en komt er ten zuiden van de sporen een nieuw busstation voor lokale en regionale lijnen. Met de herinrichting van het gebied verwacht Zwolle dat de Spoorzone in plaats van een barrière in de stad straks voor verbinding zorgt.

De provincie Overijssel is als partner vanaf het begin betrokken bij de visievorming voor de Spoorzone en dit partnerschap wordt de komende jaren, in nauw overleg met de gemeente Zwolle, verder vormgegeven. Het bestuursconvenant Spoorzone legt hiervoor een basis.Andere partners die meewerken aan de ontwikkeling van de Spoorzone zijn de Nederlandse Spoorwegen, ProRail en de Rijksgebouwendienst.

Poll

Moet de gemeente Zwolle meer gebruik maken van netwerksites zoals Twitter, LinkedIn en Hyves?

(_) Ja
(_) Nee

Stem