Senternovem

19-02-2010 | Geslaagde Industriemiddag trekt 50% meer bezoekers dan vorig jaar

Op 16 februari jl. vond de zevende editie van de Industriemiddag plaats in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs Utrecht. In een paar uur tijd waren de bezoekers op de hoogte van wat diverse programma's van Agentschap NL het industriële MKB te bieden hebben op het terrein van milieu, energie en innovatie. Deze integrale en doelgroepgerichte aanpak sprak veel ondernemers aan, want het bezoekersaantal was met 126 maar liefst 50% hoger dan vorig jaar.

Deelnemers konden hun informatie verzamelen via een plenaire presentatie door Herry Nijhuis waarin de aanwezige programma's en contactpersonen kort toegelicht werden. Daarnaast was er een ruime keuze aan interessante workshops en één-op-één gesprekken met de verschillende adviseurs van alle divisies van Agentschap NL, Syntens en Energiecentrum MKB. De presentaties kunt u hieronder downloaden.

Voor de inspiratie van mede-ondernemers gaf Peter Swager (directeur van houtbedrijf Foreco) een kijkje in zijn keuken. Hij ontwikkelde o.a. met subsidie van het programma Milieu & Technologie van Agentschap NL de houtsoort Nobelwood. Zacht dennenhout wordt hardhout door behandeling met polymeerhars gemaakt uit afval van rietsuiker. Duurzame innovatie zit het bedrijf in de genen, ze zijn er altijd mee bezig. Juist in deze tijden van crisis is het belangrijk om vooruit te blijven denken. Ondanks forse klappen in de bouw, blijft de schade bij Foreco beperkt. Naar verwachting komen ze er na de crisis weer sterker uit. Subsidie helpt in deze omstandigheden om door te kunnen blijven gaan met innoveren.
Samenwerking met andere bedrijven, bijvoorbeeld in het pre-IPC-project Innohout, is ook belangrijk om verder te komen. Swager ziet daar veel kansen liggen. Na een oproep om over de schutting van beperkingen heen te kijken, drukte Swager de aanwezigen nog op het hart om vooral groot te denken, want "de wereld houdt niet op bij Glanerbrug!".

De volgende 21 programma's c.q. onderdelen van Agentschap NL waren vertegenwoordigd met in totaal 35 advsieurs: Milieu & Technologie, InformatiePunt, EOS, MJA, SDE, EIA, MIA\Vamil, WBSO, LIFE+, Eureka, EG Liaison, Innovatiekrediet, BMKB, Innovatievouchers, InnoWATOR, Food & Nutrition Delta, Innovatieprestatiecontracten, NL Octrooicentrum, NL EVD Internationaal, Syntens en Energiecentrum MKB. totaal op 28 adviseurs bracht.
Het publiek bestond voor het grootste deel uit MKB-ers (56), subsidieadviseurs (35), brancheorganisaties (10) en overige (25), in totaal 126 personen.