Landstede

Lijsttrekkersdebat bij Landstede in Raalte

Leren van elkaar, je standpunt kunnen vormen, discussiëren en betrokkenheid bij maatschappelijke themas. Dit waren belangrijke ingrediënten van het lijsttrekkersdebat dat donderdagmiddag werd gehouden bij Landstede aan de Zwolsestraat in Raalte.

Ruim tweehonderd studenten gingen, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, in debat met zeven lijsttrekkers van de Gemeente Raalte.

Onder leiding van Michael van der Ree, sportdocent bij Landstede in Raalte, werd gediscussieerd over stellingen die de mbo-ers aanspraken. De onderwerpen varieerden van prioriteiten in het politiewerk tot de openingstijden van uitgaanscentrum de Leeren Lampe.

Eerstejaar student Helpende Zorg & Welzijn, Elsemiek Meijer won bij de vrouwen de prijs voor beste debater. Het waren leuke stellingen en ik heb veel van de standpunten van medestudenten en de politici geleerd. Het heeft me geholpen om mijn eigen mening over bepaalde themas te versterken.

Piet Zoon, burgemeester van Raalte geeft aan dat de gemeente zwaar inzet op de betrokkenheid van jongeren bij de verkiezing. De doelstelling is 75% opkomst van jongeren in Raalte, ten opzichte van de 64% bij de vorige Gemeenteraadsverkiezingen. Zoon: Een debat als dit, draagt hier aan bij. Bovendien helpt het om de jongeren bewuster te maken van bredere themas die binnen de gemeente spelen.

Veel van de mbo-ers vinden het lastig om hun keus te bepalen. Tijdens het anderhalf uur durende debat liepen de gemoederen af en toe hoog op. Zon debat helpt ons bij het bepalen van onze stem tijdens de Gemeenteraadsverkeizingen op 3 maart.

Ik wist nog helemaal niet op wie ik ga stemmen en ben nu een stuk wijzer geworden. Ik weet het na vanmiddag bijna zeker, aldus Elsemiek Meijer.