Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-02-2010

Geen aanhoudingen tijdens uitgaansavond

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in het centrum van Breda. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er 5 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

BREDA: De politie hield donderdagavond om 22.00 uur een 31-jarige man uit Breda aan in de wijk Tuinzigt. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vriendin het afgelopen jaar meerdere keren te hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte bij de politie, nadat ze donderdag wederom tijdens een ruzie door de man werd geslagen. Donderdag sloeg de man haar met de steel van een dweil en met zijn vuisten. Ze hield hieraan blauwe plekken en verdikkingen over. Bij andere mishandelingen sloeg hij haar al eerder met gebalde vuisten en zou hij haar een keer met brandbare vloeistof hebben overgoten en gedreigd hebben het slachtoffer in brand te steken.
De verdachte is in verzekering gesteld en bekende zijn vriendin te hebben geslagen.

Veelpleger in verzekering na winkeldiefstal

BREDA: Een agent werd donderdag rond 16.30 uur aangesproken op het station, dat men bij de supermarkt een winkeldief had aangehouden. Bij aankomst in de winkel bleek dat personeel een man had aangesproken omdat hij twee kant-en-klaar maaltijden niet had afgerekend. De man beweerde wel te hebben afgerekend, maar kon geen kassabon overleggen. Hij is aangehouden voor winkeldiefstal en meegenomen naar het
politiebureau. Hier werd de 62-jarige Bredanaar in verzekering gesteld omdat hij op de veelplegerslijst staat. De verdachte ontkende de diefstal.

5 personen 'weekendje weg' met carnaval

BREDA: Tijdens de carnavalsdagen kwamen 5 van de 30 aangehouden verdachten in aanmerking voor het project ' Weekendje Weg'. Van de vijf verdachten werd er 1aangehouden voor poging tot zware
mishandeling en 4 voor mishandeling. De verdachten zijn na overleg met
- en beoordeling door Justitie, met een lik- op- stuk maatregel in vrijheid gesteld. 1 verdachte is voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Agenten deelden de afgelopen weken regelmatig folders uit tijdens de uitgaansnacht om stappers te wijzen op het project 'weekendje weg'. Ook stond er op het treinstation een lichtkrant om reizigers te wijzen op de maatregel. De politie is tevreden over de preventieve werking die van het project uitgaat. Stappers zijn steeds beter op de hoogte van het bestaan van het project en houden er in toenemende mate rekening mee.

Eerder liet de politie al weten het project, wat gewoonlijk tot zondag 17.00 uur duurt, te verlengen tot dinsdag 17.00 uur. Reden voor de verlenging is dat de carnavalsfestiviteiten tot en met dinsdag duren en men ook gedurende de laatste dagen gebruik kon maken van de wettelijke mogelijkheden om verdachten van geweldsincidenten in voorlopige hechtenis te nemen.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Bredase stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Onbekende poogt automobilist te beroven van geld

BREDA: Donderdagmiddag kwam rond 12.45 uur een man op het
politiebureau om te melden dat een man zojuist had geprobeerd hem te beroven. De 67-jarige Bredanaar verklaarde dat hij in zijn auto over de Oude Liesboslaan reed en rechtsaf de Huisdreef op reed, toen hij moest uitwijken voor een tegemoetkomend voertuig. De bestuurder van de auto stopte en de Bredanaar dacht dat de man mogelijk verdwaald was en de weg wilde vragen. Hij stopte daarom ook en draaide zijn raampje open. Op dat moment richtte de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem en eiste geld. De Bredanaar ging er direct vandoor en zag de dader in zijn auto stappen en richting de Oude Liesboslaan rijden.
De politie heeft aangifte opgenomen van de ontdane man. Voor hem is slachtofferhulp geregeld.

Beschonken bestuurder betrokken bij ongeval

CHAAM: Vrijdag kwamen rond 01.30 uur twee voertuigen in botsing op de Baarleseweg. Een 69-jarige man uit Turnhout reed vanuit Baarle-Hertog in de richting van Chaam. Hierbij zag hij een vrachtwagen over het hoofd, die een uitrit uit reed. Er ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de 69-jarige man zware schade opliep. De bestuurder zelf had een bebloed voorhoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Uit een blaastest bleek dat de wat versufte man teveel had gedronken. Van hem is bloed afgenomen voor een bloedproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de auto van de man is weggetakeld.
De 59-jarige bestuurder van de vrachtwagen, een inwoner van Gilze, bleef ongedeerd. De vrachtwagen liep schade op door de aanrijding.

Politie onderzoekt mogelijk schietincident bij woning

CHAAM: De politie kreeg donderdag tegen 23.30 uur melding dat er geschoten zou zijn op een woning aan de Leerdreef. De 31-jarige bewoonster van het pand verklaarde bij arriveren van de politie dat er vreemden hadden aangebeld bij de woning. Ze had zonder open te doen gevraagd of ze wilden vertrekken. Dit deden ze niet. Vervolgens was de vrouw richting het toegangshek gelopen en hoorde ze schoten. De vrouw rende naar binnen en alarmeerde de politie. Vervolgens zouden de onbekenden er vandoor zijn gegaan. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw en stelt een onderzoek in. Bij de woning is onder andere een sporenonderzoek gedaan.

Fietser gewond na ongeval

BREDA: Een 29-jarige automobilist uit Breda reed donderdag rond 19.15 uur over de Biesdonkweg in de richting van het centrum. Op de
t-splitsing met de Vervierstraat, wilde en fietser linksaf de
Vervierstraat in rijden. Hierbij ontstond een aanrijding tussen de twee. De 52-jarige fietser uit Breda kwam ten val en werd per
ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis bleek hij een hersenschudding en twee schouderbreuken te hebben opgelopen.

Overval op Aldi in Bureau Brabant

Breda
Twee werknemers van de Aldi in Breda zijn zich helemaal rot
geschrokken, nadat zij overvallen werden. Op 20 november 2009 komen zij al vroeg in de ochtend bij de winkel om alles klaar te maken voor de opening.
Terwijl zij daarmee bezig zijn staan ze opeens oog in oog met twee gewapende mannen. Een van de slachtoffers wordt met een vuurwapen bedreigd en de ander krijgt een mes op zijn keel. Alle twee worden ze gedwongen het kantoor in te lopen. De daders willen geld en eisen dat de kluis geopend wordt. Dit lukt uiteindelijk ook. Als de daders het geld uit de kluis hebben, worden de twee slachtoffers vast getapet en in het toilet ingeduwd. De daders kunnen met het geld vluchten. Uiteindelijk zien de twee slachtoffer kans om hulp te halen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 22 februari 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 23 februari 2010 om 17.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-02-2010 14:47 | © Regio Midden en West Brabant |