Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn en Action gaan strijd aan met regionale (jeugd)werkloosheid

De gemeente Hoorn en winkelketen Action gaan samen de strijd aan met regionale (jeugd)werkloosheid. De partijen kwamen op donderdag 18 februari bij elkaar voor een kick-off meeting. Het doel is om de krachten te bundelen en zo werkzoekenden sneller aan een baan met een vast arbeidscontract te helpen.
Tijdens de kick-off bijeenkomst in Zwaagdijk maakten alle medewerkers van het regionale Werkplein (samenwerking UWV Werkbedrijf en gemeente Hoorn) kennis met winkelketen Action. Action is één van de grootste regionale werkgevers. Ook in de afgelopen periode van economische veranderingen heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt. Dit is een positieve ontwikkeling voor de regionale arbeidsmarkt, nu de werkloosheid in de regio groeit. Reden genoeg voor de gemeente Hoorn en het UWV om de kansen die dit biedt voor werkzoekenden niet voorbij te laten gaan.

Wervingsactie
Na dit werkbezoek start het Werkplein met een gerichte wervingsactie om de vacatures van Action te vervullen..Geïnteresseerden die nog niet volledig aan de instroomeisen voldoen, worden getraind zodat zij op korte termijn ook aan de eisen voldoen. De training is ontwikkeld en wordt verzorgd door de gemeente Hoorn, samen met Action en het UWV. Voor deze training wordt een trainingscentrum ingericht. Laatste wijziging van deze pagina: 19 februari 2010