D66

vrijdag 19 februari 2010

Bustourdag 6: Waalwijk

Elke bustour heeft weer zijn verrassingen en ook dit jaar weer. Gelukkig was het dit keer een aangename. Omdat we eerder in Den Bosch vertrokken bracht de D66 bus de afdeling Waalwijk een ongepland bezoek.

Waalwijk

In nog geen half uur tijd hadden lijsttrekker Ineke Ruygt en haar mensen een aantal lokale leden voorzien van folders en bloembollen opgetrommeld, die ons bij het winkelcentrum stonden op te wachten. Samen met hen maakten we de omgeving groen/wit.

Waalwijk

Opvallend is dat de meeste mensen meer bezig zijn met een eventuele val van het kabinet dan met lokale issues. Het vertrouwen in de landelijke politiek blijkt niet groot. De leus Anders Ja D66 wordt dan ook van harte onderschreven.

Maandagavond organiseert de jonge, actieve afdeling een politiek café waarbij Alexander Pechtold met de aanwezigen praat over de vernieuwingsagenda van D66. Een lokaal issue is dan de verbetering van het fietsverkeer in de gemeente. Degene met het beste idee daarvoor, ontvangt dan uit de handen Alexander een nieuwe fiets.

Het offciële bustourprogramma gaat vandaag verder in Tilburg en Breda.