Gemeente Noordenveld

IV bij loting verkocht

Tien kavels Roderveld IV bij loting verkocht

Gepubliceerd op: 19 februari 2010

De gemeente heeft donderdag 18 februari 10 van de 34 kavels in de nieuwe woonwijk Roderveld IV in Roden verkocht. Tijdens een bijeenkomst in de Pompstee in Roden werden de kavels door notaris Van der Woude verloot onder in totaal vijftien gegadigden. Doordat sommigen een voorkeur hadden voor dezelfde kavel, konden helaas niet alle inschrijvers tevreden huiswaarts keren. Van de tien kopers zijn acht afkomstig uit Roden, de anderen komen uit Peize en Nieuw-Roden.

Wethouder tevreden

Wethouder van ruimtelijke ordening Jan Kemkers is tevreden over de verkoop van de kavels. "Ik heb bewondering voor de mensen die gisteravond een kavel hebben gekocht. Sommigen die nu een eigen woning hebben gaan een spannende tijd tegemoet. Waar het vroeger makkelijk was om je woning te verkopen, momenteel is dat een stuk lastiger."

Veel aandacht voor duurzaamheid

Met ingang van 1 juli gaat de energienorm van 0,8 naar 0,5 EPC. Kemkers ziet daarin kansen voor extra kwaliteit in Roderveld IV. "Kies je een cataloguswoning, dan moet je rekening houden met een forse extra investering om de nieuwe norm te halen. Daardoor is het juist nu een uitdaging om samen met een architect een woning te ontwerpen die aan deze norm voldoet. Als gemeente willen we de kopers helpen bij het maken van keuzes op het gebied van duurzaamheid."

Stedenbouwkundige kwaliteiten voorop

Naast het aspect van energieverbruik is er in dit plan bijzondere aandacht voor de stedenbouwkundige kwaliteiten. "Voor Roderveld IV hebben we een aanvulling op de Welstandsnota gemaakt om ervoor te zorgen dat het een mooie wijk wordt, passend bij de omgeving. Daarmee hebben we straks ongetwijfeld een prachtige woonwijk in Roden met duurzame, mooie en gevarieerde woningen."

Nog 24 vrije kavels te koop

In Roderveld IV is ruimte voor 159 woningen. De gemeente had daarvan 34 kavels voor vrijstaande woningen in de verkoop. Daarvan zijn nu dus tien verkocht. De resterende kavels zijn te koop volgens het systeem `wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. De andere kavels worden door projectontwikkelaars bebouwd. Informatie over Roderveld IV vindt u onder Actueel > Werk in Uitvoering > Roderveld IV Roden.