GroenLinks

Kees Vendrik op bezoek in Twente en Hengelo

Kees Vendrik

Kees Vendrik

Kees Vendrik op bezoek in Twente en Hengelo

Vandaag is Kees Vendrik op bezoek in Twente en Hengelo. Vendrik bezoekt de wijk Roombeek, spreekt op de campus met tegenstanders van de luchthaven en gaat in debat met studenten in Hengelo.

12.00 uur Kees Vendrik is op bezoek in het huis van verhalen. In het huis van verhalen kunnen mensen hun verhalen over de vuurwerkramp van 2000 kwijt. De medewerkers hier vertellen indrukwekkende verhalen; van de mensen die hier hun verhalen kwijt kunnen en mensen die hier komen luisteren naar deze verhalen.'

12.20 uur Vendrik krijgt een rondleiding door de wijk Roombeek. Er staan veel mooie en bijzondere woningen, gebouwen, maar ook kunstwerken. Veel van deze kunstwerken verwijzen naar de vuurwerkramp die hier plaats heeft gevonden. De wijk is na de ramp opnieuw opgebouwd waarbij de bewoners een grote stem hebben gehad in hoe hun wijk eruit zou komen te zien.

12.45 uur In de Twentse Welle is Kees Vendrik, samen met wethouder Jelmer van der Zee in gesprek met een aantal bewoners en ondernemers uit de wijk.

13.45 In het ambfitheater van de universiteit van Twente komen wethouder Jelmer van der Meer, gedeputeerde Daphne Dertien - van der Nagel en Kees Vendrik aan het woord. Henk Nijhoff bevraagt ze over de lokale politiek, het vliegveld en de dreigende kabinetcrisis. In de zaal lijken voornamelijk studenten te zitten. Vooral het vliegveld leeft onder het publiek. Er wordt heftig geklapt en meegeleeft.

15.30 uur Op het Betaafslyceum wordt een onderwijsdebat gehouden. GroenLinks wethouder Janneke Oude Alink vertelt eerst over het onderwijs en de aanpak van GroenLinks in Hengelo. Kees Vendrik verteld hoe belangrijk onderwijs voor GroenLinks is. GroenLinks is de partij die in hun plannen het meeste geld heeft uitgetrokken voor het onderwijs. We zitten in een scheikunde lokaal. Mooi om te praten over onderwijs in een klaslokaal. In het publiek lijkt een mix te zitten van studenten en andere mensen uit het onderwijs. 19 februari 2010 11:54