Gemeente Wijdemeren


Startsein Horstwaarde

Startsein Horstwaarde

Op vrijdag 19 februari werd bij het voormalige ponyweitje het startsein voor het nieuwbouwplan Horstwaarde in Nederhorst den Berg gegeven.

Lia Moote (wethouder volkshuisvesting), Betske van Henten (wethouder ruimtelijke ordening), Anja Diepstraten (directeur Amaris De Kuijer) en Jos Flemmiks Smid (directeur Het Gooi en Omstreken) onthulden het bouwbord.

Over Horstwaarde
Op het voormalige Ponyclubterrein in Nederhorst den Berg wordt het bouwplan Horstwaarde gerealiseerd. Horstwaarde ligt ingeklemd tussen in het zuidwesten de Randweg, in het noorden het Googpad en in het oosten De Kooi.

Kleinschalig
Horstwaarde wordt een kleinschalig en bijzonder woonzorgcomplex en gaat bestaan uit twee onderdelen: op de begane grond huurappartementen en woongroepen voor mensen met lichte dementie en op de verdieping huurappartementen voor senioren. Amaris De Kuijer gaat de begane grond beheren.

Woongroepen
Op de begane grond komen, naast twee huurappartementen van circa 80 m², drie woongroepen voor mensen met lichte dementie. De woongroepen, bestaande uit 23 éénpersoons studios van circa 40 m², krijgen elk een eigen gezamenlijke woonkamer, eetkamer met keuken en algemene voorzieningen.

Begeleid wonen
De bewoners van de woongroepen wonen begeleid. De begeleider komt, net als de thuiszorg, in het huis van de bewoner. Op deze wijze wordt geprobeerd om de bewoners zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. In de gemeenschappelijke huiskamers wordt een groot deel van de dag doorgebracht, in de keukens wordt samen gekookt en er kan in groepsvorm boodschappen worden gedaan.

Samen blijven
De twee appartementen op de begane grond zijn extra groot en bedoeld als echtparenkamers. De partner met zorgvraag kan overdag in het project activerende zorg van de woongroepen meedoen, maar is s avonds gewoon thuis. Hiermee wordt bereikt dat mensen die al heel lang samen leven dat gewoon kunnen blijven doen, ondanks de ziekte van één van hen.

Seniorenappartementen
Op de 1e verdieping komen zestien huurappartementen van circa 80 m² voor zelfstandig wonende ouderen die geen behoefte hebben aan de verzorging van een eigen tuin, maar wel het uitzicht op een groene omgeving waarderen. De seniorenappartementen zijn bereikbaar via een eigen hoofdentree met lift.

Planning
In de lente van 2010 wordt gestart met de bouw van het complex. In mei 2011 wordt de oplevering verwacht.

Meer informatie
Pijltje website Gooi en Omstreken

(19-02-2010)