Politie Hollands Midden

Datum: 19 februari 2010

Gouda Ongeval voor stoplicht De politie heeft onderzoek gedaan naar een verkeersongeval dat plaatsvond op donderdag 18 februari omstreeks 14.30 uur. Een 82-jarige man uit Reeuwijk reed over de A12, uit de richting van Utrecht, en wilde de afslag naar Gouda nemen. Twee auto's stonden daar voor het stoplicht en de man kon niet meer op tijd stoppen. De achterste auto voor het stoplicht raakte aan de voor- en achterzijde beschadigd, de voorste auto had nauwelijks schade. De auto van de 82-jarige man was aan de voorkant zwaar beschadigd. Alle bestuurders hebben een blaastest gedaan waaruit bleek dat niemand gedronken had. Niemand raakte gewond.

Alphen aan den Rijn Banden van vijf auto's lek gestoken De politie kreeg op vrijdag 19 februari omstreeks 08.00 uur een melding van een bewoonster aan de Volkerak dat één van haar autobanden was lekgestoken. Naast haar auto waren van vier andere auto's ook de banden lekgestoken. Waarschijnlijk is dit in de nacht van donderdag 18 februari op vrijdag 19 februari gebeurd. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Lisse Aanhouding schennispleger De politie heeft op vrijdag 19 februari omstreeks 12.30 uur een 28-jarige Pool aangehouden op verdenking van openbare schennispleging. De man werd gezien op een speelplaats aan de Achterweg toen hij zichzelf bevredigde. De politie werd gewaarschuwd en de man werd ongeveer een half uur later aangehouden.

Boskoop Aanrijding tussen auto en scooter Op vrijdag 19 februari omstreeks 07.00 uur heeft zich op de Zijde een botsing voorgedaan tussen een auto en een scooter. Een 35-jarige man uit Waddinxveen reed over de Zijde richting de Spoorbaan. Hij wilde links afslaan om een bedrijfsterrein op te rijden. Hierbij moest hij de weg voor het tegemoetkomende verkeer en het fietspad over. Een vrachtauto reed het bedrijfsterrein af en de man stak de weg over. Op dat moment kwam er een 17-jarige jongen uit Boskoop op een scooter aanrijden en reed kwam tegen de rechter achterkant van de auto aan. De jongen kwam ten val en is naar het ziekenhuis gebracht.

Alphen aan den Rijn Politie houdt man aan na achtervolging

In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 februari, omstreeks 01.45 uur heeft de politie een 42-jarige inwoner van Kudelstaart op de Stuifzwam aangehouden.

Ongeveer een kwartier eerder reden twee politiefunctionarissen over de Aardamseweg in Ter Aar en zagen hem komende vanuit de richting van Alphen aan den Rijn op de Westkanaalweg rijden. Zij wilden een controle uitvoeren en keerden hun voertuig. De Kudelstaarter keerde echter ook en maakte zich snel uit de voeten richting de Zegerbaan. Bij de ontstane achtervolging liep de snelheid hoog op.

Aanhouding

De politiefunctionarissen probeerden de personenauto op een verantwoordelijke wijze tot stoppen te dwingen. Een kleine touché kon echter niet voorkomen worden omdat de man onverwachts via de middenberm omkeerde. Uiteindelijk reed hij zich vast bij de Stuifzwam. Omdat het leek alsof hij wat uit zijn handschoenenkastje haalde, is hij door de politiefunctionarissen met getrokken pistool aangehouden.

Ingevorderde rijbewijs en harddrugs

Bij de fouillering werden twee zakjes met harddrugs aangetroffen. De man is vervoerd naar het politiebureau. Eveneens bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd, dit was vermoedelijk ook de reden van zijn vluchtgedrag. De politie doet verder onderzoek.

--- einde bericht -


---