Ingezonden persbericht

Donderdag 18 februari, AFA-Nederland

AFA deelt gratis stickers tegen de PVV uit

De AntiFascistische Actie (AFA) gaat gratis stickers uitdelen uit protest tegen de PVV en haar beleid dat gebaseerd is op uitsluiting van vele groepen binnen de samenleving. "Met deze stickers willen wij het straatbeeld opleuken en een signaal afgeven tegen intolerantie, haatzaaierij, racisme en ongelijkheid" aldus een woordvoerder van AFA. Deze campagne wordt gestart in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maar heeft een langetermijn karakter, de stickers zijn blijvend verkrijgbaar en zullen ook voor de landelijk verkiezingen gebruikt worden.

De stickers hebben de beeltenis van het hoofd van de PVV leider Geert Wilders met een verbodsbord er om heen. "Wilders vervult een enorme leidersrol binnen de PVV en dat is ook juist één van de gevaarlijke elementen van de PVV. Hierdoor vinden wij het gerechtvaardigd om het hoofd van Wilders op de sticker te zetten, hij is namelijk de personificatie van de PVV". Elke antiracistisch geluid is belangrijk, of dat nu op je werk is of op school, in de sportzaal of op straat. Dus help ons mee en plak de stickers!

De sticker die verspreid wordt.

De stickers zijn gratis te verkrijgen, AFA vraagt mensen wel om een tegemoetkoming in de verzendkosten. De stickers zijn te krijgen door 44 cent (de prijs van een postzegel) over te maken naar rekeningnummer 9189988 ten name van AFA te Nijmegen onder vermelding van je adres. Je kan ook een naar jezelf geadresseerde gefrankeerde envelop naar postbus 1184, 6501BD te Nijmegen sturen (zorg dat de envelop tenminste 9 bij 9 centimeter is, stuur anders alleen een postzegel en een briefje met je adresgegevens). Je krijgt dan een set van ongeveer 20 stickers naar je toe gestuurd. Als je 2 postzegels op de naar jezelf geadresseerde envelop plakt of 88 cent overmaakt krijg je een dubbele hoeveelheid stickers.