Gemeente Uithoorn

Aanbeveling nieuwe burgemeester Uithoorn

18 februari 2010

Op 18 februari 2010 heeft de raad in een besloten vergadering een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vastgesteld van twee personen die voor benoeming tot burgemeester van Uithoorn in aanmerking komen. De eerste persoon op de aanbeveling is mevrouw drs. D.H. Oudshoorn, wonende te Rotterdam. De naam van de tweede persoon wordt niet openbaar gemaakt.

De raad heeft in zijn vergadering kennis genomen van het eindverslag van de vertrouwenscommissie die was samengesteld in het kader van de vervulling van de burgemeestersvacature in Uithoorn. Op basis van het eindverslag is de aanbeveling gemaakt.

Mevrouw Oudshoorn (37) is lid van de Partij van de Arbeid. Haar beroepsmatige achtergrond ligt aan de justitiële kant van de jeugdbescherming. Haar bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Van 2002 tot 2006 was zij deelraadswethouder; sinds 2006 is zij voorzitter van het dagelijks bestuur. In beide functies heeft zij diverse inhoudelijke portefeuilles beheerd. Daarnaast is zij sinds mei 2009 voorzitter van de Verenigde Rotterdamse Deelgemeenten.

De aanbeveling van de raad wordt ter kennis gebracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw dr. G. ter Horst. Als de Minister de aanbeveling van de raad overneemt, kan de benoeming van mevrouw Oudshoorn tot burgemeester van Uithoorn ingaan op 20 mei 2010.

^