Gemeente Lansingerland

Tentoonstelling âHonderd jaar Heliconâ
Helicon

Het jaar 2010 is een groot jubileumjaar voor Muziekvereniging Helicon. Deze vereniging is officieel opgericht op 28 februari 1910 en dat betekent dat Helicon maar liefst 100 jaar bestaat!

Sinds 11 februari is in het Gemeentelijk Informatiecentrum in Berkel en Rodenrijs de tentoonstelling âHonderd jaar Heliconâ te zien. Vitrinekasten met vele gewonnen prijzen, instrumenten, oude uniformen en majorettepakjes zijn te bewonderen. En vooral de prachtige panelen met fotoâs vanuit de oude tijd tot het heden, zijn zeker het bekijken waard!

Historie

De geschiedenis van Muziekvereniging Helicon begon in 1910 met een fanfare onder de naam Godsdienst en Kunstzin. In de loop van de jaren kwamen er afdelingen bij, zoals de tamboers en de majorettes, en werd Godsdienst en Kunstzin een vereniging. In 1967 vond de naamswijziging plaats. Gekozen werd voor de mooie naam Helicon. Vandaag de dag bestaat de vereniging uit drie onderdelen: de twirlteams, het leerlingenorkest en het harmonieorkest.

Â

De tentoonstelling is voor iedereen te zien tot en met donderdag 4 maart in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Raadhuislaan 1 in Berkel en Rodenrijs.

Â