Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT Alblasserdam, 18 februari 2010

Mondial Movers eerste CO? neutrale verhuisorganisatie

Mondial Movers meldt niet zonder trots dat ze vanaf nu (februari 2010) CO? neutraal onderneemt. Door verantwoord ondernemerschap en de inzet van de medewerkers is de CO? uitstoot al zoveel mogelijk beperkt, de resterende uitstoot wordt gecompenseerd via Soil and More.

Soil and More is een geaccrediteerde organisatie die de vergoedingen voor CO? compensatie volledig inzet voor het opzetten van eigen projecten. Vooral composteringsprojecten in de derde wereld. Door compostering van bijvoorbeeld afval wordt niet alleen de CO? uitstoot verminderd, maar wordt ook de vruchtbaarheid van de landbouwgrond verbeterd. De lokale bevolking heeft dus een dubbel profijt van dit soort projecten.

Van greenwashing is geen sprake. Dat Mondial Movers een CO? neutrale onderneming is, is gecertificeerd door TüV Nord. TüV Nord is de enige instelling die het certificaat 'CO? neutrale onderneming' mag afgeven. TüV Nord verifieert met instemming van Green House Gasprotocol en ISO 14064-3 dat Mondial Movers een CO? neutrale bedrijfsvoering voert volgens de gestelde eisen in het protocol van Kyoto.

Broeikasgassen zijn de boosdoeners als het gaat om klimaatverandering. CO? is het broeikasgas die het meest vrijkomt. Er zijn ook broeikasgassen die minder voorkomen, maar waarvan de impact vele malen sterken kan zijn dan CO?. Nederland heeft zich in het kader van het Kyoto-protocol committeert van de reductie van de uitstoot van broeikasgassen in het algemeen. Alle uitstoot van deze broeikasgassen (CO?, CH?, SF?, HFCs, PFCs) wordt door Mondial Movers gecompenseerd via Soil & More.

Mondial Movers, gevestigd aan de Kelvinring in Alblasserdam, is het in 1990 opgerichte landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De deelnemende verhuisbedrijven, op 35 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen.

|

Ingezonden persbericht