Gemeente Delft

De eerste woonservicezone is een feit

Donderdag 18 februari is de eerste woonservicezone in de wijk Buitenhof officieel geopend door wethouder Rensen (o.a. wonen, zorg en welzijn). Gemeente Delft streeft ernaar om in 2015 in alle wijken een woonservicezone te hebben. Een woonservicezone kenmerkt zich door een gebied in een wijk waar alle noodzakelijke voorzieningen binnen handbereik zijn.

De woonservicezone heeft als doel dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. Wethouder Rensen: "Delft wil dat iedereen, ook inwoners met gezondheidsproblemen of mensen die minder mobiel zijn, de kans krijgt om mee te doen in de samenleving. Sommige mensen ondervinden daarbij meer beperkingen dan anderen. De woonservicezone is een uitwerking van Delft als zorgzame stad."

Een belangrijk onderdeel van de woonservicezone is het project 'Ouderenproof'. 55-Plussers gaan zelf de wijk in op zoek naar verbeteringen, zoals beter begaanbare stoepen en meer bankjes. Maar ook onderwerpen als vervoer en het aanbod aan zorg en welzijn worden niet vergeten. Door aanbevelingen uit Ouderenproof kan de wijk zo worden ingericht dat het aansluit bij de wensen van haar (kwetsbare) bewoners.

Noot voor de redactie: (