Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 19 februari 2010




Gedeputeerde ontvangt plannen gebiedsontwikkeling


 "Wij moeten ons laten voeden door creatieve ideeën, want die kunnen leiden tot baanbrekende projecten". Dat zei gedeputeerde Harrie Keereweer tot een delegatie van de Stichting Recreatie Wapenveld (SRW) onder leiding van voorzitter Roel Docter.
De gedeputeerde kreeg een lijst met ruim dertig ideeën en projecten overhandigd op het gebied van recreatie en toerisme in en rond de kern Wapenveld. Ook burgemeester Inez Pijnenburg en projectleider Gert Jan de Fijter van de Hoogwatergeul kregen een exemplaar van de inventarisatie uit de Wapenveldse denktank.




Bakens verzetten op het gebied van recreatie en toerisme

Na een overleg met de projectgroep Hoogwatergeul heeft de SRW alle zaken die er spelen op het gebied van recreatie en toerisme op een rij gezet. Dit om te bereiken dat er een optimale samenhang komt tussen de grote projecten rond het dorp. "We hebben te maken met de Hattemer Poort, de Hoogwatergeul, het terrein Berghuizer Papierfabriek en de gebiedsontwikkeling Apeldoorns kanaal. Als we er in slagen om op het gebied van recreatie en toerisme de bakens te verzetten, kan dat een forse impuls zijn voor de leefbaarheid van Wapenveld", aldus voorzitter Roel Docter van de SRW.




Combinatie tussen cultuur, natuur en routes

Gedeputeerde Keereweer was ingenomen met de inventarisatie. Met name de combinatie tussen tal van cultuurhistorische zaken met natuur en het uitzetten van routes sprak hem aan. "Er ligt in dit gebied een rijke cultuurhistorie die de moeite meer dan waard is om te onderzoeken. Wellicht dat ons bureau Veluwe Vallei hier mee aan de slag moet", aldus de Gedeputeerde. Op de lijst komen zaken voor als de ontwikkeling van verblijfsrecreatie, een Pad van Papier, maar ook kano-, fiets- en wandelroutes, een skeelernetwerk en 'Vriezes Erfgoed' als bezoekerscentrum.




Prima kansen

Gedeputeerde Keereweer zag prima kansen voor een groot aantal onderwerpen. "Die sluiten nauw aan bij wat wij als provincie Gelderland beogen. De ontwikkeling van bijvoorbeeld het deel van het Apeldoorns kanaal tussen Hattem en Heerde noem ik kansrijk", zo liet hij aan de SRW weten. Voorzitter Docter deelde mee dat de betrokkenen in Wapenveld zich nu gaan buigen over het stellen van prioriteiten en het zoeken naar wegen voor overleg met alle betrokkenen. "Na de verkiezingen gaat de gemeente Heerde wijkwethouders benoemen. Een wijkwethouder Wapenveld kan hierin een cruciale rol vervullen", keek Docter alvast vooruit.






Gemeente Heerde