Ingezonden persbericht


Persbericht

HP introduceert nieuwe tablet-pc met touch-technologie

Amstelveen, 19 februari 2010 ­" HP introduceert vandaag een nieuwe tablet-pc met touch-technologie voor consumenten: de HP TouchSmart tm2 notebook pc.

De dunne HP TouchSmart tm2-1090 is omhuld met aluminium en verandert met een simpele draai van een notebook in een digitaal schrijf- en schetsblok.

Consumenten kunnen de inhoud op veel verschillende manieren aanpassen:


* Met een lichte aanraking van het scherm kan iedereen door webpagina's scrollen, snel en gemakkelijk muziek en films selecteren, in- en uitzoomen en objecten verplaatsen en draaien;


* Met de bijgeleverde digitale pen kan op het scherm worden 'geschreven', net zoals een pen op papier schrijft. De pen kan gebruikt worden bij het schrijven van notities, het maken van krabbels en het bewerken van documenten, foto's en e-mails;


* Met het toetsenbord en de click-pad kan de inhoud direct bewerkt worden.

Charl Snyman, vice-president en general manager van HP Personal Systems Group in EMEA: 'HP heeft dankzij vier generaties tablet-pc's zijn expertise op het gebied van touch steeds verder ontwikkeld. Touch-technologie heeft de manier waarop gebruikers communiceren met hun notebooks enorm beïnvloed. De TouchSmart tm2-1090 is tot dusver ons meest stijlvolle en veelzijdige model,' aldus Snyman.

Verfijnde touch-technologie
De HP TouchSmart tm2-1090 notebook pc is ontwikkeld op basis van zijn populaire voorganger, de TouchSmart tx2 notebook. De nieuwste versie biedt nog preciezere touch-technologie waarmee consumenten toegang hebben tot een uitgebreid aanbod van entertainment, zoals games, films, muziek en video- en fotoapplicaties. Bovendien kunnen gebruikers hun leven eenvoudig organiseren in agenda's en e-mailprogramma's die met touch bediend kunnen worden.

Het 12,1-inch (30,7cm) beeldscherm is bijzonder geschikt om mee te nemen, maar biedt tegelijkertijd een volwaardige notebook-ervaring. De energiezuinige Intel-processor voldoet aan alle eisen wat betreft prestaties en kosten en gaat de hele dag mee dankzij de acculevensduur van wel acht uur.

Prijs en beschikbaarheid
De HP TouchSmart tm2-1090 notebook pc is vanaf half maart verkrijgbaar bij geselecteerde verkoopadressen. De adviesverkoopprijs is ¤999 inclusief BTW. De tm2-1090 is voorzien van twee jaar standaardgarantie. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Over HP
www.hp.nl.

**