GroenLinks Utrecht


Fietsen op verkiezingsborden

Groen met rood gekleurde fietsen prijken vanaf vandaag op verkiezingsborden op verschillende plekken in de stad. GroenLinks Utrecht vraagt met de actie aandacht voor een beter fietsklimaat in de stad.

In haar verkiezingsprogramma kiest GroenLinks duidelijk voor het terugdringen van het autogebruik en het stimuleren van OV- en fietsgebruik. Met deze ludieke actie laat GroenLinks zien dat ze prioriteit geeft aan de fiets.

Raadslid en verkeerswoordvoerder Peter van Corler: "Het beste alternatief voor de auto is nog altijd de fiets. Gezond, stil, schoon en in de stad nog sneller ook. In Utrecht wil GroenLinks winst boeken door fietsroutes sneller en comfortabeler te maken. Minder wachttijden voor verkeerslichten en meer fietsenstallingen."

In de komende jaren wil GroenLinks van Utrecht een echte fietsstad maken; niet alleen door aandacht te besteden aan knelpunten op hoofdfietsroutes, maar zorgen voor een fijnmazig fietsnet.

De fietsen zijn donderdagnacht met stevige beugels aan de verkiezingsborden bevestigd en zijn op de volgende plekken te zien:


- Van Zijstweg

- Paardeveld

- Westplein

- Wilhelminapark

- Ina Boudier-Bakkerlaan

- Lucas Bolwerk

De GroenLinks fietsen blijven tot 3 maart op de borden hangen.




GroenLinks Utrecht