Ingezonden persbericht


Hulpdienst SP Tilburg bestaat 25 jaar

In tientallen plaatsen organiseert de SP spreekuren voor mensen die problemen hebben met hun baas of verhuurder, met de gemeente of de belastingen. Veel mensen krijgen er grijze haren van. Zij kunnen gratis gebruik maken van de hulpdienst. Vaak komen uit aanvankelijk individuele klachten gezamenlijke acties op gang van meerdere mensen met vergelijkbare problemen. Zeker wanneer dit gerelateerd is aan politiek, is het iets waarmee Tilburgers inmiddels al 25 jaar gratis bij de hulpdienst van de SP kunnen aankloppen.

Om bij het jubileum stil te staan is op vrijdag 19 februari het SP-kantoor aan de Piushaven de hele dag geopend, van 09.00 uur tot 21.30 uur. Vaste medewerkers van de hulpdienst maar ook raadsleden en kandidaten zullen de hele dag aanwezig zijn en bezoekers met vragen met raad en daad bijstaan. Het SP-kantoor is dan uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Een briefje of formuliertje heeft de hulpdienst zo verwerkt. Maar gaat het om grote juridisch of sociale problemen, dan kunnen de hulpdienst-medewerkers niet zelf helpen. Zij zijn immers geen advocaten of hulpverleners. Maar ze weten wel de mensen te vinden die de antwoorden wel weten. Vaak hebben huis-tuin- en keukenproblemen van alles met 'politiek' in de ruimste zin van het woord te maken, en dan zijn mensen bij de hulpdienst aan het goede adres. Want de hulpdienst probeert mensen niet alleen concreet te helpen maar geeft ook de signalen door aan de SP-raadsfractie. Zodat die waar mogelijk en nodig parlementair in actie kan komen.