Gemeente Zoetermeer

Opening aardgasvulpunt Argonstraat

Het eerste aardgas tankstation van Zoetermeer is een feit. Sinds oktober vorige jaar kan bij de Mos Carwash gelegen aan de Argonstraat 18, te Zoetermeer ook aardgas worden getankt. Op 19 februari wordt dit aardgastankstation feestelijk geopend.

Betrokken partijen die aanwezig zijn bij de opening:


* Gemeente Zoetermeer: initiator aardgasvulpunt;
* EREA: aanjager en coördinator aardgasvulpunt;
* Gebroeders Mos; eigenaren locatie Argonstraat;
* CNG-net: exploitant van de aardgasverkoop in de Argonstraat.

De gemeente Zoetermeer, het stadsgewest Haaglanden, alle Haaglanden gemeenten en de provincie Zuid-Holland zijn voorstanders van rijden op aardgas/biogas. In de eerste plaats omdat het een schone brandstof is, de uitstoot van stikstofdioxide tot 90% lager is dan bij diesel- en benzineauto's, en de uitstoot van fijn stof zelfs nihil is. Rijden op schone brandstoffen zoals aardgas en op termijn biogas is een belangrijke stap richting een duurzame samenleving. Het stadgewest Haaglanden stimuleert rijden op aardgas met subsidies voor vulpunten en voertuigen.

Aardgas levert voor ondernemers een aantrekkelijk alternatief voor benzine, diesel of LPG. Het biedt de mogelijkheid om te profiteren van het schonere imago van aardgasauto's, maar levert ook een structurele kostenbesparing. Aardgas is namelijk veel goedkoper dan benzine en diesel. Het aardgastankstation bij in de Argonstraat is de éérste locatie in Zoetermeer waar aardgas getankt kan worden.