Ingezonden persbericht


Persbericht 19 januari 2010
Première Mouth Music met jonge choreografen

Noord Nederlandse Dans presenteert werk van aanstormend talent in het Grand Theatre Groningen
De voorstelling Mouth Music van Noord Nederlandse Dans gaat op 19 februari 2010 in première in het Grand Theatre Groningen. De drie choreografen Andrea Miller, Edan Gorlicki en Einav Eshel presenteren tijdens deze avond hun werk naast dat van artistiek leider Stephen Shropshire.

Noord Nederlandse Dans hecht veel waarde aan de ondersteuning van nieuw talent binnen het internationale dansveld. Tijdens hun werkperiode bij Noord Nederlandse Dans hebben Miller, Gorlicki en Eshel diverse choreografieën gemaakt en herzien waarbij de mond een opvallende plaats heeft in de gebruikte muziekstukken. Eigen werk van Shropshire, in combinatie met de verschillende bewegingstalen van deze choreografen, mondt uit in een palet van korte choreografieën. Een programma waarin het publiek kennis kan maken met de ontwikkelingen binnen het werkveld van deze nieuwe generatie choreografen.

De Israëlische Edan Gorlicki danste van 2005 tot 2007 bij NND/Galili Dance en keert voor dit programma terug bij het gezelschap als choreografietalent. De Amerikaanse Andrea Miller richtte haar eigen gezelschap Gallim Dance op in New York en werd in januari 2009 door Dance Magazine verkozen als één van de '25 to watch' choreografen uit Amerika. Einav Eshel uit Israel is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en haar werk werd door Tim Present geselecteerd voor de Makers Dance Present 2009. Op onze website, www.noordnederlandsedans.nl, is onder het submenu 'nieuws-publiciteit' informatie te vinden over het tourschema en de voorstelling Mouth Music. Ook kunnen hier rechtenvrij foto's worden gedownload, mits de betreffende fotograaf in de credits wordt vermeld. Scènefoto's zijn vanaf 19 februari op de website beschikbaar.



Ingezonden persbericht