Ingezonden persbericht


Persbericht

Internationale vinyl release voor We vs. Death
Tweede full-length verschijnt naast de Benelux in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland

Utrecht, 21 januari 2010. Het Utrechtse indielabel Beep! Beep! Back up the Truck brengt 19 februari de tweede langspeelplaat van We vs. Death uit op vinyl. Duits partnerlabel Sinnbus zal de plaat uitbrengen in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland waar inmiddels ook een tour gepland staat.

Het tweede album van We vs. Death getiteld 'A Black House, A Coloured Home' werd in 2009 al door Beep! Beep! uitgebracht als bijzonder vormgegeven cd-release en in samenwerking met torrentsite Mininova als gratis download aangeboden. Ondanks het feit dat de cd maar liefst 40.000 keer werd gedownload en door zowel publiek als pers goed werd ontvangen ziet de band een release op vinyl als kers op de taart.

"Als band hebben we altijd al een voorliefde voor vinyl gehad. Onze eerste release bijna 10 jaar geleden was een 7-inch met daarop vier liedjes. Om nu voor het eerst een langspeler op vinyl uit te brengen, en nog wel in zes landen tegelijk, is prachtig!", aldus drummer en zanger van de band Gerben Houwer.

Het gerenommeerde Duitse label Sinnbus is blij met de recente samenwerking. Peter Gruse van het label: "Wij zijn al langere tijd bevriend met We vs. Death. Het is een band die niets heeft te bewijzen. Ze hebben de halve wereld afgetourd en weten waar haar kwaliteiten liggen. We zijn trots dat we nu eindelijk ook hun muziek mogen uitbrengen." Eind februari zal We vs. Death een aantal optredens verzorgen in Duitsland ter promotie van het album. Plannen voor een meer uitgebreide tour in mei zijn in de maak.

Vanaf 19 februari ligt het vinyl van 'A Black House, A Coloured Home' in de winkels. Pre-orders kunnen vanaf vandaag geplaatst worden in de webshop van Beep! Beep! Back up the Truck (http://www.beepbeep.nl/shop).

Voor meer informatie en/of interviewverzoeken met de band kunt u contact opnemen met Beep! Beep! Back up the Truck.

Toevoegen van of linken naar de volgende bestanden in publicatie is toegestaan: The Sun: http://www.beepbeep.nl/wp-content/music/we-vs-death/a-black-house/03%20-%20We%20vs.%20Death%20-%20The%20sun.mp3 Golden medals: http://www.beepbeep.nl/wp-content/music/we-vs-death/a-black-house/07%20-%20We%20vs.%20Death%20-%20Golden%20medals.mp3

Presskit:
http://www.beepbeep.nl/wp-content/uploads/2008/05/wevsdeath_press.pdf

High-res beeldmateriaal van We vs. Death beschikbaar op: http://www.beepbeep.nl/bands/we-vs-death/bio/

Boudewijn Rosenmuller
+31(0)6-41198370
boudewijn@beepbeep.nl |www.beepbeep.nl | www.wevsdeath.nl