Ingezonden persbericht


\

Lancering nieuw tijdschrift

The Netherlands-Japan Review

Vrijdag 19 februari om 16.30u

Een Nederlands tijdschrift over Japan

Japan is voor vele mensen een fascinerend land. Toch is er geen enkel Nederlands tijdschrift dat gespecialiseerd is in Japan. Een aantal Japan-experts heeft daarom de handen ineengeslagen om samen met het SieboldHuis een digitaal tijdschrift op te richten, The Netherlands-Japan Review. Op 19 februari om 16.30 uur zal dit tijdschrift door Zijne Excellentie M. Shibuya, Ambassadeur van Japan in Nederland gelanceerd worden in het SieboldHuis.

De Japanse cultuur is populair: zowel traditionele onderwerpen als de theeceremonie, ikebana, origami, bonsai en de samurai-cultuur staan volop in de belangstelling, als ook onderwerpen die traditioneel en modern combineren zoals de Japanse keuken, met daarnaast manga en anime die vooral onder westerse jongeren geliefd zijn.

Tot nu toe zijn er over Japan vooral zeer algemene beschrijvingen en boeken geschreven, die als inleiding op de Japanse cultuur beschouwd kunnen worden, of juist zeer diepgaande wetenschappelijke beschouwingen die voor niet-wetenschappers nauwelijks toegankelijk zijn.

In deze leemte beoogt het nieuwe tijdschrift The Netherlands-Japan Review te voorzien. Het tijdschrift is een elektronisch tijdschrift dat één keer per kwartaal verschijnt. Het tijdschrift bevat teksten van gerenommeerde Japan-experts, maar ook een politieke column en kalligrafie. De artikelen zijn geschreven in het Nederlands of in het Engels.

Het tijdschrift verschijnt in twee vormen: als website, met daarnaast een pdf-versie die kan worden gedownload. Het feit dat het tijdschrift elektronisch is, biedt ook de mogelijkheid in de toekomst digitale geluids- of videofragmenten toe te voegen. De eerste twee afleveringen zullen gratis toegankelijk zijn. Daarna betaalt u voor een abonnement ¤25 per jaar.

U bent van harte uitgenodigd de lancering van het tijdschrift vrijdagmiddag 19 februari a.s. bij te wonen. Het logo zal dan ook bekend gemaakt worden. Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 uur Welkomstwoord door Prof. dr. W.J. Boot, hoofdredacteur van The Netherlands-Japan Review.

16.40 uur Korte toelichting op het tijdschrift door Prof. dr. W.R. van Gulik.

16.50 uur Speech door Z.E. M. Shibuya, Ambassadeur van Japan in Nederland

17.00 uur Lancering van The Netherlands-Japan Review.


Noot voor redacties

Aanmelden bij het SieboldHuis
Bezoekadres: Rapenburg 19, Leiden
Tel: 071 512 55 39
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org

Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur Entree: ¤7,,50 / ¤4,00 / MK en CJP geldig.

Einde persbericht.

Noot voor de redactie,