Politie Gelderland-Zuid

Uitvoerige controles rond Carnavalsoptochten

Groesbeek e.o., 19-02-2010 o Politieteam Groesbeek heeft rond de diverse Carnavalsoptochten in haar gebied uitgebreide controles gehouden, gericht op alcoholgebruik van bestuurders, veilig vervoer van en naar de optochten en technische staat van de wagens. In verband met een aantal onveilige en onwenselijke situaties de afgelopen jaren, is intensief samengewerkt met gemeenten (Groesbeek, Millingen, Ubbergen en Heumen) en Carnavalsverenigingen en zijn vooraf afspraken gemaakt.

Voorafgaand aan Carnaval is via diverse kanalen aan feestvierders duidelijk gemaakt dat er extra toezicht rondom de optochten zou plaatsvinden. Team Verkeershandhaving bood deze dagen ondersteuning in de handhaving.
In totaal werden er 23 bekeuringen uitgedeeld voor het vervoer van personen op praalwagens. Zaterdag werd de 'aftrap' gedaan in Malden, waar zes bekeuringen vielen. Op zondag in Groesbeek deelde de politie drie bekeuringen uit en Rosenmontag in Beek-Ubbergen bleek een tiental praalwagens mensen te vervoeren; meestal één of twee personen, maar in één geval zat er een grote groep mensen in een laadruim. Dinsdag in Bredeweg werden voor aanvang van de optocht twee overtreders bekeurd en na de optocht nog eens twee. Politieagenten constateerden dat een groot deel van de bekeurde wagens van buiten het gebied kwam. Ten aanzien van de technische staat bleek die over het algemeen prima in orde; excessen waren er niet.

Alcoholcontroles: géén aanhoudingen
Streng toezicht was er vanuit de politie ook op alcoholgebruik van bestuurders. Wat in positieve zin opviel: niet één gecontroleerde bestuurder reed onder invloed van alcohol, aanhoudingen voor dit feit waren er dus ook niet! In Malden hebben agenten voor de optocht 30 blaastesten afgenomen, erna nog eens 20. Zondag werkten in Groesbeek rond 60 personen mee aan de verplichte blaastest en op Rosenmontag zijn 200 blaastesten gedaan. Na de optocht werden enkele controleposten ingenomen zoals grensovergang Beek, Oude Holleweg, Verbindingsweg en de Oude Kleefsebaan. In Bredeweg lieten agenten op dinsdag zo'n 20 bestuurders blazen.

Laatst gewijzigd 19-02-2010 17:42 | © Regio Gelderland-Zuid |