Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Met sportaccommodatie Driemond krijgt Zuidoost er een sieraad bij

19 februari 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost heeft op 16 februari 2010 ingestemd met de realisatie van een sportaccommodatie in Driemond door stichting SAC. Het gaat om een sporthal van ca. 2.000 m2 waarin twee tennisbanen, een gymzaal, kantoor- en kleedruimten en een ruime kantine. De Stichting SAC wordt eigenaar en exploitant van de accommodatie.

In het eerste kwartaal van 2010 wordt gestart met het bouwrijp maken van de locatie. Daarna kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de aanleg van een kunstgrasveld in volle gang. De sportverenigingen Geinburgia (voetbal en tennis), Fitnessclub Driemond Fit en de biljartclub krijgen onderdak in de nieuwe sportaccommodatie. Daarnaast zal ook de Dorpsraad Driemond kantoor gaan houden in het nieuwe centrum, waardoor het SAC ook een buurthuisfunctie krijgt. Last but not least zullen de beide Driemondse basisscholen vanaf 2011 hun gymlessen in het complex kunnen geven.

Raadsinitiatief
Richard van Vliet, voorzitter Stichting Sport en Activiteiten Centrum Driemond, is blij met het besluit. "Het idee voor een nieuw sportactiviteitencentrum stamt uit 2003. In 2004 kwamen PvdA, Leefbaar Zuidoost en de VVD met een raadsinitiatief. De stichting SAC heeft het raadsinitiatief omarmd en hard gewerkt. We zijn blij met de inzet en het besluit van het dagelijks bestuur. Er is veel gedaan om de financiering van het plan mogelijk te maken. Amsterdam Zuidoost krijgt er een nieuw sieraad bij."

Topaccommodatie
"Driemond heeft een bruisend verenigingsleven dat een goede accommodatie verdient. Ik ben blij dat het plan, na jaren van hard werken, nu uitgevoerd gaat worden. Het complex dat aan de Stammerlandweg zal verrrijzen, past mooi in de groene omgeving", zegt Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling. Ook Emile Jaensch, portefeuillehouder Sport en Recreatie, is tevreden over het resultaat. "Driemond krijgt een topaccommodatie. Geinburgia bestaat dit jaar zestig jaar. Hun jubileum wordt opgeluisterd door dit besluit. In de toekomst kan de voetbalclub gebruik maken van een accommodatie die aansluit bij hun ambitie."

---