Marum, Ideaal , Centraal , Vitaal, Veilig en Groen


MARUM, 20100219 -- VVD Marum werkt met jarenlange ervaring van Janny Hulshoff en Jacques Drenth aan een ideaal, centraal, vitaal en groen Marum! Wat willen ze bereiken? In een notendop hun voorstellen: Starten met een nieuw komplan, niet alleen ontwikkeld op de tekentafel van het gemeentehuis, maar mede op basis van ideeën van bewoners, ondernemers en gebruikers van het centrum.

Het resultaat moet zijn een aantrekkelijk centrum voor de hele gemeente, waar we trots op zijn. Passende woningen, koop en huur, voor zowel ouderen als starters . In de wijken een mix van oud en jong. Zeg maar van 0 tot 80.Aanvullende voorzieningen voor ouderen met De Hoorn, niet deze Hoorn, maar de nieuwe, als dienstencentrum met activiteiten voor alle ouderen in de gemeente. De mogelijkheid voor woningbouw,nieuwe woonvormen, in de dorpen op basis van dorpsvisies. Elk dorp een dorpsvisie met een eigen wapen en vlag. Het behoud van scholen in de kleine dorpen waarbij niet het aantal leerlingen maar de kwaliteit van het onderwijs de norm is. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. De gemeente moet bevorderen dat kinderen niet met een taalachterstand op de basisschool komen. Dorpsvisies zijn een succesvol instrument om dorpsbewoners actief te betrekken bij hun directe leefomgeving. Sterker nog: dit is dorpsparticipatie pur sang.

De politiek bemoeit zich met ons. Zij bepaalt in veel opzichten wat we wel en niet mogen. Maar wij willen zelf ons leven bepalen. Dus als de politiek zich nou eenmaal met ons bemoeit, dan bemoeien wij ons maar met de politiek. Minder regels! "Ik ben ervan overtuigd dat de samenleving er beter uit ziet als je minder regels hebt. Dat woud aan regels en procedures dat we nu hebben, is volstrekt niet meer te doen en betuttelend voor ons als burger. Afschaffen van overbodige regelgeving levert een grote administratieve lastenbesparing op en zal ons als samenleving weer lucht geven. Lucht om te leven en te ondernemen. Minder regels betekent ook dat de regels die er zijn beter nageleefd en gehandhaafd kunnen worden.", aldus Jacques Drenth.

VVD Marum





Ingezonden persbericht