Ingezonden persbericht

Rotterdam, 15 februari 2010

Exclusief unplugged concert Babylon Circus

De zeer succesvolle Franse groep Babylon Circus geeft op zaterdag-middag 20 februari een exclusief unplugged concert in het WMDC. Met hun broeierige mix van ska, reggae en balkan is het een absolute aanrader voor de liefhebber van de nieuwe crossover-wereldmuziek!

Wanneer je het woord 'circus' in je bandnaam verwerkt, verwacht het publiek feestmuziek. En dat is precies wat Babylon Circus het afgelopen Lowlands festival deed toen ze de India-tent volledig op z'n kop zetten! Deze tienmansformatie uit Frankrijk bestaat sinds 1995 en maakt een explosieve combinatie van ska, reggae, folk en een vleugje mestizo. Als invloeden hoor je duidelijk Manu Chao en The Skatalites, maar ook The Clash en The Police.

Naast Babylon Circus treedt ook de in Kameroen geboren Ntjamrosie op met haar jazzy Afrosoul en verzorgt de Music Matters brassbandschool de support act. Host deze middag is Numoon DJ Gea Russell en de visuals worden verzorgd door Francisca Zee.

Van deze middag in het WMDC worden opnames gemaakt voor Numoon On Air, het nieuwe televisieprogramma van Numoon en NPS Cultura.

Noot voor redacties

Numoon Special: Babylon Circus (+ Ntjamrosie en de Music Matters brassbandschool)
Zaterdag 20 februari | Aanvang: 15.00 uur | Entree: ¤12 / ¤10 (R'dam Pas/CJP)
WMDC | Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam | 010-2444516 | www.wmdc.nl

.



Ingezonden persbericht