Gemeente Beek


Feestelijke opening Centrum voor Jeugd en Gezin Beek

Op zaterdag 20 februari om 14.00 uur opent wethouder Thijs van Es het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Van Sonsbeecklaan 3 in Beek. Het CJG vormt de vraagbaak voor ouders, opvoeders en kinderen/jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar. Zij kunnen bij het CJG terecht voor informatie en advies over gezondheid, opgroeien en opvoeden.

Â

Het belang van het kind staat centraal

Â

In het CJG zijn alle organisaties vertegenwoordigd die zich met jeugd bezighouden: de GGD Zuid-Limburg, Orbis Medisch en Zorgconcern, Partners in Welzijn, Bureau Jeugdzorg en MEE Zuid-Limburg. Wethouder Thijs van Es (Inwonerszaken) is blij met dit centrum. "De samenwerkende organisaties zijn bereid over de grenzen van hun eigen organisatie heen te kijken en stellen het belang van het kind centraal. In het centrum zijn alle ouders en kinderen welkom. Het is een laagdrempelige, preventieve voorziening waar ouder en kind snel passende antwoorden krijgen op hun vragen. Bovendien voorkomen de korte lijnen in de samenwerking achter de schermen zoveel mogelijk dat kinderen, ouders of verzorgers tussen wal en schip vallen."

Â

Samenwerking in de regio

Â

De locatie Beek is de vierde vestiging van het CJG die in de Westelijke Mijnstreek haar deuren opent. Bijzonder is de organisatie en werkwijze van één gezamenlijk regionaal concept. De medewerkers van het CJG werken in één team Westelijke Mijnstreek samen. Hiermee is de samenwerking tussen de verschillende instanties in een CJG naar een hoger regionaal niveau getild. In iedere gemeente zijn één of meerdere locaties, zodat er voor iedere inwoner een CJG in de buurt is. Â

Â

Feestelijke opening

Â

Ouders en kinderen zijn op 20 februari tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het CJG onder het genot van een kopje koffie / thee en een stuk vlaai. Voor de kinderen is er fris en iets lekkers. Speciaal voor de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin komt Rubens Poppentheater naar Beek. Hij zal deze middag twee voorstellingen geven. Ook is er een kleurwedstrijd georganiseerd. Via de basisscholen zijn kleurplaten aan de kinderen uit de gemeente Beek uitgedeeld, die op 20 februari bij binnenkomst ingeleverd kunnen worden. Om 16.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Â

Meer informatie over het CJG is te vinden op www.cjg-beek.nl.