Ingezonden persbericht


Persbericht 15 februari

in

Voorjaarsvakantie : Spannende en creatieve workshops voor kinderen van 6 ­ 12 in Teylers Museum

In februari bliept, knarst, borrelt, zoemt en knettert het extra bij de VSC, een netwerk van 27 samenwerkende musea en centra in wetenschap en techniek. Samen met SchoolTV organiseert de VSC Xperiment: een week vol onderzoek, spanning en ontdekkingen. Na de start van de speciale SchoolTV uitzendingen, slaat de Xperiment-golf vanaf 20 februari over naar musea en science centra. In Teylers Museum ontwerp je in de Voorjaarsvakantie de gekste vormen en kleuren van vilt, maak je een gevaarlijke dino of draak, een reuze knikkerbaan, hak je fossielen of experimenteer je met elektriciteit.

Het Lab
Wil jij experimenteren met licht, kracht, geluid en elektriciteit? In de Voorjaarsvakantie opent Het Lab van Teylers Museum speciaal voor kinderen van 10 ­ 12 jaar. Op 23, 24, 25 en 26 februari vinden er tussen 10.45 ­ 16.45 uur spannende workshops plaats die steeds spetterend eindigen. De vonken vliegen je om de oren! De workshops duren steeds een half uur. Inschrijven ter plekke, deelname is gratis (excl. museumentree).

Kunst & Vliegwerk
In de Voorjaarsvakantie kun je iedere dag iets verrassends maken tijdens de Kunst & Vliegwerk workshops. Heel bijzonder is dat je eerst met een echte conservator het museum ingaat. Soms zelfs op plekken waar gewone bezoekers niet mogen komen! Daarna mogen de handen uit de mouwen en maak je een bouwsel dat mee naar huis mag.


· Dinsdag 23 februari: Vrolijke viltvormen Maak van losse wol een stevig stuk vilt en ontwerp zelf de gekste vormen en kleuren. Alles is mogelijk: van vlinder tot voetbal.

· Woensdag 24 februari: Dino's en draken Bekijk in het museum een drakerig dier en dino-eieren en maak daarna een gevaarlijke dino of draak met schubben, schilden, stekels en een zwiepende staart!
· Donderdag 25 februari: Knikkerbaan
In het museum staan geheimzinnige loopings voor kogels en knikkers. Maar eigenlijk zijn ze best kort, die knikkerbanen... Kun jij een veel langere maken?

· Vrijdag 26 februari: Fossielen hakken
In brokken kalksteen uit de Sint Pietersberg ga je echte fossielen uithakken en prepareren. Misschien vind je wel een haaientandje van miljoenen jaren oud!

Alle Kunst & Vliegwerk workshops in de Voorjaarsvakantie zijn voor kinderen van 6 ­ 12 jaar en duren van 14.00 ­ 16.00 uur. De kosten bedragen 7,50. Reserveren verplicht: kunstenvliegwerk@teylersmuseum.nl

Vorstelijk tuinieren
(Groot)ouders maken in de nieuwe tentoonstelling kennis met de belangrijkste koninklijke tuinen van de afgelopen 400 jaar en hun gepassioneerde eigenaars. De originele aquarellen van het Highgrove Florilegium ­ een peperduur boek op groot formaat met bloemportretten uit de tuin van Prins Charles ­ vormen het hoogtepunt. Nooit eerder waren deze botanische tekeningen in Nederland te zien. Voor kinderen van 8 ­ 12 jaar is er een gratis speurtocht door de tentoonstelling. Weet jij de juiste bloemen te vinden en de code te kraken?

Data tentoonstelling : 30 januari t/m 9 mei 2010 Openingstijden Museum : dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, zondag 12-17 uur. Toegang per 1 jan. 2009 : 9,00; groepen 6,50; 6 t/m 17 jaar 2,00; CJP 5,50; MK / Haarlem Pas / ICOM / Vereniging Rembrandt gratis. Cultuurkaart geldig Adres : Spaarne 16, Haarlem, tel. 023-516 09 60 Internet : www.teylersmuseum.nl / www.xperiment2010.nl




Ingezonden persbericht