Ingezonden persbericht


Georgische foto's en kinderactiviteiten
tijdens voorjaarsvakantie Drents Museum

Vooruitlopend op de grote tentoonstelling `Goud uit Georgië - De mythe van het Gulden Vlies', die op 6 maart aanstaande open gaat voor publiek, is er de komende voorjaarsvakantie al een voorproefje op de tentoonstelling te zien in het Drents Museum in Assen. De fototentoonstelling met prachtige natuurfoto's van de Georgische fotograaf Archil Kikodze brengt de bezoeker in Georgische sferen en kinderen kunnen in de OntdekkingsKamer alvast op zoek gaan naar `goud'.

Fototentoonstelling `Georgië, een land van mythen' Op de bovenverdieping van het Drents Museum zijn vanaf 20 februari 2010 maar liefst 68 prachtige foto's van de Georgische fotograaf Archil Kikodze te zien. In Georgië is Kikodze (Tbilisi, 1972) een bekende verschijning met meerdere talenten. Hij schrijft niet alleen award - winnende romans, maar weet ook het Georgische landschap op een verbluffende wijze vast te leggen. Veel van zijn foto's ademen een sfeer van mystiek en geven een krachtige indruk van het land Georgië. Vorig jaar was er al een tentoonstelling van Archil Kikodze te zien in Berlijn. De tentoonstelling is een prachtige aanvulling op de grote expositie `Goud uit Georgië
- De mythe van het Gulden Vlies' die vanaf 6 maart te zien is op de begane grond van het museum.

`Goud' in de OntdekkingsKamer
De OntdekkingsKamer voor kinderen staat tijdens de voorjaarsvakantie noord (20 februari t/m 28 februari 2010) al in het teken van goud. Kinderen mogen op zoek gaan naar `goud(stof)' door zand te zeven. Dit gevonden goud kan ter plekke worden verwerkt in prachtige sieraden en maskers. De activiteiten in de OntdekkingKamer zijn elke dag (uitgezonderd maandag) om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie is de toegang tot de OntdekkingsKamer gratis.

De Goudschat van Beilen
Niet alleen Georgisch goud is bijzonder, ook Nederlands archeologisch goud is een apart bezoekje aan het Drents Museum waard. De in 1955 gevonden goudschat van Beilen is één van de belangrijkste vondsten uit de archeologische collectie van het museum en is ook landelijk gezien een topvondst. De Goudschat van Beilen is permanent te zien in de archeologische opstelling van het museum.


---