Dienstenbond CNV

Nieuws

19 februari 2010

CAO onderhandelingen bij Rabobank duren voort

Na weer een lange onderhandelingsdag, in deze info natuurlijk een kort verslag van ons CAO-overleg bij Rabobank van 18 februari 2010.

Verloop onderhandelingen
Nadat Rabobank tijdens het overleg van 10 februari jl. een opening op het loon had geboden, zijn CNV Dienstenbond en de andere bonden met Rabobank hierover verder gaan praten. De beweging van uw werkgever op het loon zit in 2011. Voor 2010 is nog steeds niets mogelijk. Ook staan tegenover het loonvoorstel van de Rabobank, zoals gezegd, voorstellen van de Rabobank over het vereenvoudigen van de demotieregeling, het afschaffen van de zaterdagtoeslag en het bevriezen van de leeftijdsdagen.

Onderwerpen van gesprek
Vandaag zijn we nader op deze voorstellen van de Rabobank ingegaan. Het zijn belangrijke onderwerpen voor de medewerkers en dus moeten wij daar zorgvuldig naar kijken. Dat doen we dus ook en dat heeft er mede toe geleid dat we meer tijd nodig hebben om met elkaar verder te praten. Nu ging de aandacht van de onderhandelingen vooral uit naar de voorstellen van de Rabobank maar natuurlijk willen wij ook nog graag verder praten over onze eigen voorstellen.
Bovendien liggen er voorstellen op tafel waar wel iets voor de medewerkers tegenover moet staan en dan is geen koopkracht behoud in 2010 natuurlijk geen optie. Kortom, het is nog steeds geen makkelijk gesprek, maar we praten wel verder en doen ons best om tot een goed CAO- resultaat te komen.

Nieuwe datum
We zullen proberen om snel weer verder te praten met uw werkgever en dus wordt naar nieuwe datum begin maart a.s. gezocht. We zullen u dus op de hoogte houden van het vervolg.

Contact
Tijdens de cao onderhandelingen zijn er altijd twee CNV-kaderleden aanwezig. Dit zijn Ted Zeeman en Walter Bergevoet. Walter is ook voorzitter van onze bedrijfsledengroep, een groep van actieve CNV-leden binnen de Rabobank. Heeft u ideeën of wilt u meepraten, laat het dan weten aan Walter Bergevoet,
W.Bergevoet@remove-this.rn.rabobank.nl of aan Sandra Hendriks, s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Vragen
Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag en kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Sandra Hendriks. U kunt haar bereiken via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5670685.

Nog even dit, u bent wel lid maar uw collega misschien nog niet. Zeker tijdens de cao onderhandelingen kan de vakbond veel voor u en uw collega's betekenen. Maak uw collega's dus ook lid, want samen staan we echt sterker!